Πώς θα πείσετε σε μια συνέντευξη ότι είστε κατάλληλος για τη δουλειά

Πώς θα πείσετε σε μια συνέντευξη ότι είστε κατάλληλος για τη δουλειά

Στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τις εντυπώσεις.

Η αλλαγή σταδιοδρομίας μπορεί να σας φαίνεται κάτι αποθαρρυντικό. Σίγουρα όταν ξεκινάς μια εργασία για πρώτη φορά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα, ωστόσο εάν έχεις τα κατάλληλα προσόντα η κατάσταση γίνεται πιο εύκολη.

Εάν όμως έχετε αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψετε την παρούσα εργασία σας, παρακάτω σας παρουσιάζουμε στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε προκειμένου να προχωρήσετε στο νέο σας εγχείρημα πιο έξυπνα:

Συλλέξτε μπόνους εμπιστοσύνης

Εάν η νέα σας πρόκληση σας φοβίζει, προσπαθείστε στην αρχή να αναλάβετε ένα project το οποίο θα ταιριάζει στα “μέτρα” σας και ξέρετε ότι θα το φέρετε με ευκολία εις πέρας. Έτσι όχι μόνο θα το παραδόσετε στην ώρα του, ίσως και νωρίτερα, αλλά θα λάβετε και τα εύσημα από τον ανώτερό σας, οικοδομώντας παράλληλα την αξιοπιστία σας.

Πουλήστε το γεγονός ότι είστε «νέος στο αντικείμενο»

Εάν αναζητάτε εργασία και ο υπεύθυνος προσλήψεων επιζητά έναν έμπειρο και εξειδικευμένο υποψήφιο, παρουσιάστε θετικά το γεγονός ότι είστε νέος, λέγοντας ότι έχετε διάθεση να μάθετε και να συνεργαστείτε με έναν έμπειρο επαγγελματία, αλλά και ότι θα υλοποιείτε με προσοχή τα project που σας αναθέτουν προκειμένου να αποφύγετε τυχόν λάθη.

Εκμεταλλευτείτε τη “νεότητά” σας στο χώρο

Όταν βρεθείτε σε ένα παρθένο έδαφος, προσπαθείστε να μην βασιστείτε στις μέχρι τώρα βέλτιστες πρακτικές σας. Πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζετε και καλό θα ήταν να ανακαλύψετε νέες που θα ταιριάζουν περισσότερα με τα νέα δεδομένα της εργασίας σας. Πώς:

  • Δημιουργήστε μια λίστα με τα πράγματα που δεν γνωρίζετε και χρειάζεται να μάθετε προκειμένου να ανταπεξέλθετε με επιτυχία στο νέο σας ρόλο.
  • Αντί να προσποιείστε ότι γνωρίζετε τί πρέπει να κάνετε, αφήστε τους ανώτερούς σας να νομίζουν ότι μαθαίνετε και ακόμη καλύτερα ότι είστε πρόθυμος μάθετε περισσότερα.
  • Προσπαθήστε να εμπλουτίσετε τα προσόντα σας και μην βασίζεστε σε αυτά που ήδη γνωρίζετε.