Πώς το Netflix κερδίζει το «Παιχνίδι των Θρόνων» με την HBO

Πώς το Netflix κερδίζει το «Παιχνίδι των Θρόνων» με την HBO
Photo:

Η μάχη της μικρής οθόνης έχει ακόμη πολλά επεισόδια μέχρι να κλείσει τον κύκλο της.

Τα πολύ καλύτερα από το αναμενόμενο κέρδη που σημείωσε το Netflix στο τελευταίο τρίμηνο εκτόξευσαν την αξία του κατά 10 δισ. δολάρια την Τρίτη.

Πλέον η εταιρεία παραγωγής των σειρών House of Cards και Orange is the new black έχει συνολική αξία που φτάνει τα 77,5 δισ. δολάρια έναντι των 76,8 δισ. δολαρίων της Time Warner, μητρικής εταιρείας της HBO η οποία έκανε το Game of Thrones τη μεγαλύτερη τηλεοπτική επιτυχία των τελευταίων ετών.

Η τεράστια άνοδος της αξίας του Netflix ήρθε έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι πρόσθεσε 5,2 εκατ. νέους συνδρομητές το τελευταίο τρίμηνο. Αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τα 3,2 εκατ. που ανέμενε η Wall Street.

Μόνο μία φορά από τον Δεκέμβριο του 2015 το Netflix ξεπέρασε την αξία της Time Warner. Η δεύτερη φορά που έγινε τώρα δείχνει πόσο πιστεύουν οι επενδυτές στη μελλοντική αξία της εταιρείας στο χώρο της τηλεόρασης.

Από το 2016 και μετά το Netflix έχει κατά πολύ μικρότερα έσοδα από την Time Warner, καθώς αυτά φτάνουν τα 8,8 δισ. δολάρια έναντι των 29,3 δισ. της διάσημης εταιρείας παραγωγής. Την ίδια στιγμή η HBO έχει παγκοσμίως 134 εκατ. συνδρομητές ενώ το Netflix φτάνει τα 94 εκατ.

Όλα αυτά τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι οι επενδυτές έχουν κάνει κάτι λάθος. Κι αυτό διότι ενώ για το 2016 η αύξηση των συνδρομητών της HBO ήταν της τάξης του 2%, αυτή του Netflix για την ίδια περίοδο έφτασε το 25%. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, το 80% των νέων συνδρομητών της ήταν εκτός ΗΠΑ.

«Πιστεύουμε ότι η ραγδαία ανάπτυξη του περιεχομένου, για το οποίο έλαβε συνολικά 91 υποψηφιότητες για τα βραβεία Emmy την περασμένη εβδομάδα, οδήγησε τις ισχυρές εγγραφές στο δεύτερο τρίμηνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Benjamin Swinburne της Morgan Stanley.