Πώς ξοδεύουν τα λεφτά τους οι σταρ του ποδοσφαίρου

Πώς ξοδεύουν τα λεφτά τους οι σταρ του ποδοσφαίρου

Τα εισοδήματα τους ξεπερνούν το ΑΕΠ αρκετών χωρών. Εισοδήματα που τους δίνουν το δικαίωμα να κάνουν και κάποιες «τρέλες».

Του Χρήστου Δεμέτη

Οι super stars του Μουντιάλ παίζουν μπάλα και χορεύουν με τα εκατομμύρια. Πολλοί από αυτούς είναι φειδωλοί και αυξάνουν το κομπόδεμα τους, ενώ άλλοι ξοδεύουν με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με το κάθε πότε σκοράρουν. Περίεργο ή μη, όλοι τους έχουν τρέλα με τα γρήγορα αυτοκίνητα, ενώ τα πολυτελή σπίτια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την περιουσία τους.

Πόσο ξοδεύουν και πού όμως οι «αστέρες» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου; Τα ποσά αναφέρονται σε δολάρια μιας και βασίζονται στην πρόσφατη καταμέτρηση του έγκριτου Business Insider.

O «αντιστάρ» Messi
Ας ξεκινήσουμε με τον πιο πολυβραβευμένο εν εργεία ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Ο Lionel Messi υπέγραψε ένα νέο μυθικό συμβόλαιο με την Barcelona με ετήσιο μισθό 20 εκατομμυρίων ευρώ (27,4 εκατ.δολ.).

Στα 26 του, ο Αργεντινός μάγος έχει ετήσια έσοδα που, συμπεριλαμβανομένων διαφημίσεων, δικαιωμάτων κι εμφανίσεων, ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια δολάρια.

Πέρυσι κέρδισε 41,3 εκατομμύρια δολάρια και βρέθηκε στη δεύτερη θέση με τους πλουσιότερους ενεργούς παίκτες, πίσω από τον Cristiano Ronaldo, τον οποίο εκθρόνισε από την κορυφή μετά το νέο του συμβόλαιο.

Η ρήτρα για να φύγει από την Μπαρτσελόνα είναι 340 εκατομμύρια δολάρια, ενώ μεγαλύτερος σπόνσορας του είναι η Αdidas, η οποία τον πληρώνει 4 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Έχει επίσης συνάψει «χρυσά» συμβόλαια με τις Gillette, Samsung, Gatorade και αρκετές άλλες εταιρείες. Το θέμα είναι ότι ο Lionel Messi δεν ξοδεύει πολλά μιας και διατηρεί χαμηλό προφίλ σε όλα.

Ένα από τα κυριότερα έξοδα του είναι η  αξίας 240.000 δολαρίων Maserati GranTurismo που οδηγεί.

Ο ίδιος διατηρεί το σπίτι που μεγάλωσε στην Αργεντινή, αν και κανείς δεν μένει πλέον εκεί. Ζει μαζί με την οικογένειά του σε ένα συγκρότημα κατοικιών στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Messi είναι παντρεμένος με την Antonella Roccuzzo, με τη οποία μεγάλωσαν μαζί στην Αργεντινή και οι οικογένειες τους συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

Οι δυο τους έχουν ένα αγοράκι, τον Thiago, ο οποίος δίνει μονίμως το παρών στους εορτασμούς της Barcelona και αποτελεί την «τρέλα» του Messi μιας και έχει γράψει το όνομα του στα παπούτσια του.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr