Πόσα χρήματα να ζητήσετε σε μία διαπραγμάτευση για τον μισθό σας;

Πόσα χρήματα να ζητήσετε σε μία διαπραγμάτευση για τον μισθό σας;

Τι πρέπει να κάνετε.

Πόσα χρήματα πρέπει να ζητήσετε στην επόμενη διαπραγμάτευση για τον μισθό σου; Είναι μία δύσκολη ερώτηση που μπορεί να προκαλέσει άγχος στον οποιονδήποτε.

Όταν έρθει η στιγμή που θα σας κάνουν μία προσφορά εργασίας, θα πρέπει να συζητήσετε και το θέμα του μισθού, σύμφωνα με την Lynn Taylor, ειδικό σε θέματα HR και προσλήψεων, η οποίος συμπληρώνει πως υπάρχουν συγκεκριμένες στρατηγικές για τον καθορισμό του τελικού αριθμού.

Παρακάτω μπορείτε να μάθετε πόσα χρήματα θα πρέπει να ζητήσετε σε μια συζήτηση-διαπραγμάτευση για τον μισθό σας:

Προεργασία

Για να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει μία έρευνα και να μάθετε πόσα χρήματα λαμβάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν την ίδια εμπειρία και εκπαίδευση με εσάς.

Ζητήστε 10%-20% παραπάνω από τον μισθό σας

Δεν είναι κακό να ζητήσετε περίπου 10% με 20% παραπάνω από τον μισθό που λαμβάνατε έως τώρα. «Εάν η αρχική προσφορά είναι ήδη αρκετά χαμηλή, τότε είναι ακόμη πιο εύκολο να ζητήσετε περισσότερα χρήματα, σύμφωνα με την Taylor.

Διαπραγμάτευση

Το πιο απλό πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να διαπραγματευτείτε και να μην δεχτείτε την πρώτη προσφορά που θα σας κάνουν. Συνήθως οι περισσότεροι αποφεύγουν τη διαπραγμάτευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν πρέπει να επιμείνετε και να δείξετε ότι σίγουρα διαφέρετε από τους υπόλοιπους.