Πόσα χρόνια φυλακή θα φάτε εάν καταστρέψετε ένα κατάστημα της Apple

Πόσα χρόνια φυλακή θα φάτε εάν καταστρέψετε ένα κατάστημα της Apple

Πλέον, υπάρχει δεδικασμένο!

του Ντον Ρέιζινγκερ

Καταδικάστηκε στη Γαλλία ένας άνδρας που μπήκε σε ένα κατάστημα Apple Store κοντά στη Ντιζόν σε κατάσταση αμόκ, σπάζοντας ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Το δικαστήριο της Ντιζόν τον καταδίκασε την προηγούμενη εβδομάδα σε εξάμηνη φυλάκιση με αναστολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Figaro. Επίσης, φέρεται να αντιμετωπίζει ποινή διετούς δικαστικής επιτήρησης και θα καταβάλει πρόστιμο 327 δολαρίων για τις ενέργειές του εναντίον ενός φρουρού ασφαλείας, σύμφωνα με το άρθρο.

Τον περασμένο μήνα έγινε viral ένα βίντεο όπου εμφανίζει τον άνδρα αναστατωμένο ύστερα από ένα «πρόβλημα πληρωμής» στο Apple Store στη Ντιζόν. Αντέδρασε παίρνοντας μια μπάλα που χρησιμοποιείται στο γαλλικό παιχνίδι Petanque και σπάζοντας τα πάντα, από iPhones μέχρι MacBooks. Στη συνέχεια έφυγε από το κατάστημα και ήρθε αντιμέτωπος με φρουρούς ασφαλείας πριν συλληφθεί στο εμπορικό κέντρο όπου βρίσκεται το κατάστημα της Apple.

H Le Figaro αναφέρει ότι ο άντρας ανέφερε στην ακροαματική διαδικασία ότι ήταν ένα «οργισμένο τέρας» εκείνη την ημέρα και ήταν αναστατωμένος που η Apple δεν του αποζημίωνε το κόστος ενός ελαττωματικού iPhone.

Σύμφωνα με το άρθρο, υπήρξε κάποια διαφωνία στο δικαστήριο επί του συνολικού ποσού που θα αναγκαστεί να πληρώσει για τις ζημιές που προξένησε. Η Apple εκτιμά τη ζημία περίπου στα 60.000 ευρώ, αλλά το δικαστήριο διέταξε να καταβάλει λίγο περισσότερα από 17.500 ευρώ ως αποζημίωση.

Μέρος του προβλήματος, αναφέρει το άρθρο, είναι ότι το προσωπικό της Apple αντικατέστησε γρήγορα το κατεστραμμένο υλικό, μη δίνοντας στην αστυνομία τη δυνατότητα να καταγράψει πλήρως τις ζημίες. Το δικαστήριο υποστήριξε επίσης ότι τα αντικείμενα που βρισκόντουσαν στις βιτρίνες δεν ήταν προς πώληση.

 Πηγή: fortune.com