Πόσο έχουν κοστίσει τα lockdown στα ΑΕΠ Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας

Πόσο έχουν κοστίσει τα lockdown στα ΑΕΠ Αμερικής, Ευρώπης και Ασίας
LONDON, UNITED KONGDOM - SEPTEMBER 07: A store closed due to the coronavirus (COVID- 19) outbreak is seen in London, England on September 07, 2020. Some restaurants and stores had to close the shutters after UK GDP fell by 20.4% in Quarter 2 of 2020. Hasan Esen / Anadolu Agency Photo: AFP
Ένας οικονομολόγος χρησιμοποιεί δεδομένα του Google Trends και μηχανική εκμάθηση για να παρέχει εβδομαδιαία στιγμιότυπα του ΑΕΠ σε διάφορες χώρες.

Ένα… υποπροϊόν της παγκόσμιας πανδημίας ήταν η επιτάχυνση της τεχνολογικής καινοτομίας σε μια σειρά τομέων – συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας. Οι επιστήμονες δεδομένων επιδιώκουν από καιρό να βελτιώσουν τις εκτιμήσεις του ΑΕΠ σε πραγματικό χρόνο.

Και η πρόκληση έχει γίνει πιο επείγουσα καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προσπαθούν να εξισορροπήσουν την κρίση της υγείας του COVID-19 με τον αριθμό των lockdown.

Έτσι, ο Nicolas Woloszko, οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, ανέπτυξε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί δεδομένα του Google Trends και μηχανική εκμάθηση για να παρέχει εβδομαδιαία στιγμιότυπα του ΑΕΠ σε 46 χώρες με υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Παρακάτω, υπάρχουν οι αριθμοί του ΑΕΠ του Woloszko για το προηγούμενο έτος με δεδομένα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σχετικά με αυστηρά lockdown σε 12 μεγάλες οικονομίες.

Πρώτο συμπέρασμα: Με έναν ιό τόσο καταστροφικό όσο ο SARS-CoV-2, δεν υπάρχει καθολικό σχέδιο πολιτικής για την επιτυχία.

Πηγή: fortune.com