Πόσο ισχυρή θα είναι η κάμερα του iPhone 6s;

Πόσο ισχυρή θα είναι η κάμερα του iPhone 6s;
Photo:

Ο αναλυτής Kevin Wong αποκαλύπτει τα σχέδια της Apple για την αναβάθμιση της κάμερας του μοντέλου που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Οι εκτιμήσεις για τα χαρακτηριστικά του επόμενου μοντέλου του iPhone συνεχίζονται. Αυτή τη φορά η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την κάμερα του iPhone 6s, που οι προβλέψεις θέλουν να αποτελεί την πιο ισχυρή που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στη σειρά των smartphones της Apple.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της IHS China, Kevin Wong, το επόμενο μοντέλο του iPhone θα φέρει μια κάμερα 12 megapixels. Μέχρι σήμερα, όλα τα μοντέλα από το iPhone 4S και μετά, έφεραν μια κάμερα 8 megapixel. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το μέγεθος των εικονοστοιχείων θα είναι μικρότερο από το σημερινό αφήνοντας έτσι ερωτηματικά για το πόσο βελτιωμένο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία χρόνια η Apple βελτιώνει συνεχώς τις δυνατότητες της κάμερας του iPhone προσθέτοντας δυνατότητες εγγραφής βίντεο ή autofocus, ενώ το iPhone 6 Plus κυκλοφόρησε με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας.

Η Samsung άλλωστε, η μεγάλη αντίπαλος της Apple, έχει προβεί ήδη σε παρόμοια αναβάθμιση στην κάμερα της ναυαρχίδας των έξυπνων κινητών της, ήδη από τον Απρίλιο του 2014. Εκείνη την εποχή το Galaxy S5 κυκλοφόρησε με μια κάμερα 16 megapixels.

Παρόμοιες με την πρόβλεψη του Wong ήταν και οι πληροφορίες του John Gruber του Daring Fireball και της αναλύτριας της KGI Securities Ming-Chi Kuo. Η τελευταία μάλιστα, αποκάλυψε πρόσφατα πως η Apple σκέφτεται να συμπεριλάβει στο νέο της iPhone την τεχνολογία «Force Touch», που δίνει στους χρήστες μια ψευδαίσθηση του βάθους στο άγγιγμα της οθόνης.