Πόσο καλός είναι ο intern της εταιρείας σας;

Πόσο καλός είναι ο intern της εταιρείας σας;

Δείτε τα κριτήρια που πρέπει να πληροί κάθε ασκούμενος. 

Οι πρακτικάριοι στις εταιρείες δεν δίνουν μόνο τη δυνατότητα στους «παλαιότερους» να μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, αλλά επιτρέπει και στους ίδιους να έχουν μια πραγματική εικόνα για το χώρο εργασίας και να αποκτήσουν μια πρώτη επαφή με τον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά οφέλη από την πρόσληψη νέων ατόμων που θα έρθουν πρόθυμοι να βοηθήσουν, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα άτομα αυτά θα ταιριάξουν τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με την κουλτούρα της εταιρείας σας.

Ενδεχομένως, αν δοθεί η δυνατότητα, μετά από τη περίοδο εκπαίδευσης να κρατήσετε τον intern σας σε μια μόνιμη θέση εντός οργανισμού. Σε αυτή είναι η περίπτωση, πρέπει να ξέρετε ποια είναι αυτά τα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε ασκούμενος και τα οποία πρέπει να ψάχνετε.

Να είναι θετικός

Όταν προσλαμβάνετε έναν ασκούμενο, θα πρέπει να φροντίσετε η προσωπικότητα του να «κολλάει» με το υπόλοιπο προσωπικό. Ένα άτομο που είναι φιλόξενο και φιλικό, διασφαλίζει πως η συνεργασία θα είναι πιο εύκολη και ομαλή χωρίς συγκρούσεις. Ένα ασκούμενος θετική στάση και ανοιχτός προς τους γύρω του θα αναπτύξει σίγουρα μια πιο ευχάριστη συνεργασία με τους υπόλοιπους.

Να είναι φιλόδοξος

Οι ασκούμενοι πρέπει πάντα να ξεκινούν την πρακτική τους με αποφασιστικότητα και φιλοδοξία. Θα δείτε πως το να έχετε άτομα στην ομάδα σας που είναι γεμάτα με ενθουσιασμό και όνειρα θα βοηθήσει όλη την ομάδα! Η φιλοδοξία τους και η επιθυμία τους να μάθουν νέα πράγματα θα τους οδηγήσουν στο να κάνουν περισσότερες ερωτήσεις, να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, και να απολαμβάνουν περισσότερο τη διαδικασία της πρακτικής τους άσκησης.

Να είναι δημιουργικός

Δεν έχει σημασία σε ποιον τομέα θα κάνει τη πρακτική του – η δημιουργικότητα είναι ένα «συν» για κάθε ασκούμενο. Τα νέα αυτά άτομα μπορούν να δώσουν μια νέα προοπτική στην εργασία και να φέρουν φρέσκες ιδέες στην ομάδα. Οι καινοτόμες ιδέες και σκέψεις τους μπορεί να είναι πολύτιμες για τους συνεργάτες και ζωτικής σημασίας γα την ανάπτυξη της εταιρείας.

Να είναι ευπροσάρμοστοι

Πρέπει να επιλέξετε ασκούμενους που είναι ευπροσάρμοστοι. Δεδομένου ότι είναι πιθανό να πρέπει να συνεργάζονται με διαφορετικά άτομα στην εταιρεία, θα ήταν καλό να μπορούν τα άτομα αυτά να προσαρμόζονται εύκολα και να «φορούν διαφορετικά καπέλα». Όχι μόνο να μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες και καινοτόμες ιδέες στις συναντήσεις, αλλά να μπορούν επίσης να δουλέψουν με στατιστικά δεδομένα και άλλες εργασίες.

Να είναι αξιόπιστος

Τα άτομα που θα επιλέξετε να εισέλθουν στην εταιρεία σας θα πρέπει να είναι άξια εμπιστοσύνης. Η ακεραιότητα είναι κάτι που δεν μπορεί να διδαχθεί, αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον χώρο εργασίας. Όταν επιλέγετε έναν ασκούμενο, πάντα να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε πως μπορείτε να τον εμπιστευθείτε και πως δε θα σας εκθέσει με ανεύθυνες αποφάσεις. Συχνά θα έρθει αντιμέτωπος με κρίσιμες και μερικές φορές εμπιστευτικές πληροφορίες και πρέπει να είστε σίγουροι πως όλα θα μείνουν εντός γραφείου.