Πόσο κοστίζει η πρώτη 8Κ τηλεόραση στον κόσμο;

Πόσο κοστίζει η πρώτη 8Κ τηλεόραση στον κόσμο;

Η Sharp παρουσιάζει στις φετινές γιορτές ένα από τα νέα τεχνολογικά «θαύματα».

Την πρώτη τηλεόραση 8Κ στον κόσμο θα παρουσιάσει τον προσεχή Οκτώβριο η Sharp, και η τιμή της είναι –όπως αναμενόταν- πολύ τσουχτερή.

Η 85 ιντσών ultra high definition LV-85001, που ντεμπουτάρει στις 30/10, θα κοστίζει 133.000 δολάρια και τα πράγματα δεν θα είναι ακριβώς όπως τα περιμένει όποιος την αποκτήσει. Κι αυτό γιατί ελάχιστα είναι ακόμη τα προγράμματα που υποστηρίζουν 4Κ βίντεο, πόσο μάλλον τα 8Κ!

Το μόνο που μπορούν αυτή τη στιγμή να περιμένουν οι νέοι ιδιοκτήτες αυτής της θαυματουργής τηλεόρασης είναι το βίντεο Ghost Towns στο YouTube, το οποίο μπορεί να προβάλλεται και σε 8Κ.

Παρόλα αυτά, όποιος ενδιαφέρεται να μάθει για τις δυνατότητες της νέας τηλεόρασης της Sharp, σίγουρα θα εντυπωσιαστεί. Η ανάλυσή της είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις 4Κ, στα 7680 x 4320 pixels, το οποίο σημαίνει ότι η οθόνη της έχει 38 εκατ. pixels.

Παρότι αυτού του είδους οι οθόνες είναι εξαιρετικά σπάνιες στην αγορά, παράγοντες του χώρου πιέζουν να προωθηθεί πιο έντονα η Ultra HD αντί της HD τηλεόρασης που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Όποιος κληθεί να χρησιμοποιήσει την τηλεόραση της Sharp για να παρακολουθήσει βίντεο σε πλήρη ανάλυση, θα πρέπει να συνδέσει τον υπολογιστή του που υποστηρίζει 8Κ αρχεία με 8 διαφορετικά HDMI καλώδια.

Φυσικά, η Sharp γνωρίζει ότι δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα να βγουν τέτοιου είδους οθόνες στην αγορά, γι’ αυτό και υποστηρίζει ότι η νέα της τηλεόραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από εταιρείες αλλά και μουσεία κυρίως για παρουσίαση καλλιτεχνικών βίντεο.