Πόσο κοστίζει μια τρούφα 2 κιλών;

Πόσο κοστίζει μια τρούφα 2 κιλών;

Σε δημοπρασία η μεγαλύτερη τρούφα του κόσμου.

Η τρούφα ανέκαθεν συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα πιο ακριβά φαγητά, με αρκετές από αυτές τις περιπτώσεις να ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις. Για παράδειγμα, η άσπρη τρούφα, με τις πιο φημισμένες εξ αυτών να βρίσκονται στις πόλεις Alba και Asti της Ιταλίας, μπορούν να φτάσουν σε διάμετρο τα 12 εκατ. ενώ η τιμή τους κυμαίνεται στα περίπου 2.000 με 4.500 δολάρια ανά κιλό.

Η τρούφα, η οποία ανακαλύφθηκε, όμως, την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία από την Sabatino Truffles , έσπασε κάθε ρεκόρ. Με το βάρος της να αγγίζει σχεδόν τα 2 κιλά, ο οίκος Sotheby’s προχώρησε ξανά σε μια ιδιαίτερη δημοπρασία το περασμένο Σάββατο στη Νέα Υόρκη.

Αμέσως μετά την ανακάλυψη της ιδιαίτερης αυτής τρούφας, η εταιρεία έλαβε προσφορά ένα εκατομμύρια δολάρια από έναν επικείμενο αγοραστή από την Κίνα, αλλά αποφάσισε να θέσει τη «χρυσή λιχουδιά» σε δημοπρασία αντ’ ‘αυτού.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εύρημα» είπε ο Φεντερίκο Βαλέστρα , πρόεδρος της Sabatino Truffles. «Οι λευκές τρούφες είναι σπάνιες και μπορεί να βρεθούν μόνο σε επιλεγμένες περιοχές της Ιταλίας κατά τη διάρκεια τριών μηνών του έτους. Ένας από τους κυνηγούς τρούφας της εταιρείας βρήκε το θησαυρό, ενώ ήταν βόλτα με τον σκύλο του».

Παρ’ όλα αυτά, η τρούφα άγγιξε μόλις τις 61.250 δολάρια.

Η συγκεκριμένη λευκή τρούφα έχει το διπλάσιο μέγεθος από τη τρούφα που κατείχε το ρεκόρ και πωλήθηκε για 417.200 δολάρια το 2010 , σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.