Πόσο θα κοστίσει φέτος το τραπέζι για τα Κούλουμα

Πόσο θα κοστίσει φέτος το τραπέζι για τα Κούλουμα

Καθαρά Δευτέρα 2019: Πόσο θα κοστίσει το σαρακοστιανό τραπέζι.

Aκριβότερο κατά 7,79% θα είναι φέτος το τραπέζι για τα κούλουμα. Το χταπόδι ξεκινάει από τα 10 ευρώ, το καλαμάρι, η σουπιά, η γαρίδα Σαρωνικού πωλείται στα 3 με 4 ευρώ, τα μύδια 4 ευρώ και τα κυδώνια 10 ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προαναφερόμενη αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το ξερό κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, η πατάτα 48,61%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50%).

Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών (μεγέθη, προέλευση κλπ) και οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής.

Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά.

Συνοπτικά το μέσο κόστος του καλαθιού υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60,40 ευρώ, ενώ η αξία αυτή κυμαίνεται μεταξύ 31,49 ευρώ και 107,40 ευρώ.

Η Βαρβάκειος, αυτές τις ημέρες παραμένει ανοιχτή μέχρι αργά το απόγευμα, με την κίνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιχθυοπωλών να φτάνει τα περυσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με το σωματείο των αρτοποιών «Ο Προφήτης Ηλίας», φέτος η λαγάνα θα πωλείται ακριβότερα σε ποσοστό από 10% έως και 50% σε σχέση με πέρυσι.

Το βράδυ της Κυριακής, η Βαρβάκειος ανοίγει για το κοινό στις 9 το βράδυ και παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 2 το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας.