Πόσο χρησιμοποιούν τα social media οι Έλληνες; – Σε Γερμανία και Γαλλία τα χαμηλότερα ποσοστά της ΕΕ

Πόσο χρησιμοποιούν τα social media οι Έλληνες; – Σε Γερμανία και Γαλλία τα χαμηλότερα ποσοστά της ΕΕ
ILLUSTRATION - 28 April 2021, Berlin: On the screen of a smartphone you can see the logo of the app Google, Instagram and Gmail. Photo: Fabian Sommer/dpa (Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Τα χαμηλότερα ποσοστιαία μερίδια συμμετοχής ανέφεραν η Γαλλία (44%), η Γερμανία (49%) και η Ιταλία (53%).

Πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινήθηκαν για το 2023 τα ποσοστά των Ελλήνων πολιτών που έκαναν χρήση των social media, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat.

Για τη χώρα μας, το ποσοστό των πολιτών που έκαναν χρήση των social media στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη έφτασε το 75,04%, στην Αττική ανήλθε στο 70,14% του πληθυσμού, ενώ στην Κεντρική Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 62,5%.

Σημειώνεται πως οι πολίτες που συμμετέχουν σε κοινωνικά δίκτυα (με δημιουργία χρήστη και διά-δραση σε Facebook, X, Instagram, Snapchat, TikTok κ.λπ.) ανέρχονταν κατά μέσο όρο στο 59% μεταξύ των ατόμων της ΕΕ.

Ανά χώρες της ΕΕ

Όσον αφορά το ποσοστό των ατόμων της ΕΕ που συμμετείχαν σε social media, η Δανία ήταν η χώρα που ανέφερε το υψηλότερο ποσοστό με 91%, ακολουθούμενη από την Κύπρο (83%) και την Ουγγαρία (81%).

Τα χαμηλότερα ποσοστιαία μερίδια συμμετοχής ανέφεραν η Γαλλία (44%), η Γερμανία (49%) και η Ιταλία (53%).

Ανά περιφέρειες της ΕΕ

Σε 224 από τις 273 περιφέρειες της ΕΕ, η συμμετοχή στα social media ξεπερνούσε το 50%. Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε 6 περιφέρειες της Δανίας: Hovedstaden (η περιοχή της πρωτεύουσας) (92%), Syddanmark (90%), Nordjylland και Sjælland (και οι δύο 89%).

Άλλες περιφέρειες της ΕΕ ανέφεραν επίσης υψηλά ποσοστά χρήσης, όπως στις 3 ουγγρικές περιφέρειες της Βουδαπέστης (86%), της Közép-Magyarország (85%) και της Πέστης (84%), καθώς και στο Flevoland (84%) στις Κάτω Χώρες.

Τα χαμηλότερα μερίδια, όμοια και κάτω από 40%, καταγράφηκαν κυρίως στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στη Γαλλία, αυτά ήταν η Γουιάνα (22%), η Μαρτινίκα (29%), η Γουαδελούπη (30%), η Βρετάνη (38%), η Haute-Normandie (39%) και η Bourgogne (40%). Στη Γερμανία, πρόκειται για τις περιφέρειες Sachsen-Anhalt (35%), Brandenburg (36%), Thüringen (38%) και Mecklenburg-Vorpommern (40%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: