Πότε έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το εμβόλιο της Johnson & Johnson και τι θα γίνει με τους εμβολιασμούς
epa09045028 The first boxes of the Johnson and Johnson COVID vaccines at the McKesson Facility in Shepherdsville, Kentucky, USA, 01 March 2021. US Food and Drug Administration (FDA) on 27 February approved Johnson & Johnson single dose coronavirus vaccine, of which 3.9 doses will be distributed all over US. EPA/TIMOTHY D. EASLEY / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα με τέλος Απριλίου και θα λάβουμε 1 εκατ. 200 χιλιάδες δόσεις.

Συνολικά ένα εκατομμύριο δόσεις από το εμβόλιο της Johnson & Johnson, αναμένεται να λάβει η Ελλάδα  ενώ αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη των εμβολιασμών.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson πρόκειται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, άλλωστε και ο Μάριος Θεμιστοκλέους: «Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στα μέσα με τέλος Απριλίου και θα λάβουμε 1 εκατ. 200 χιλιάδες δόσεις και η μεγάλη διαφορά είναι προς πρόκειται για μια δόση αλλά και εδώ υπάρχουν κάποιες τεχνικές δυσκολίες γιατί από ένα φιαλίδιο θα έχουμε 5 δόσεις».

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα παραλαβής των εμβολίων έως τον Απρίλιο η Pfizer θα έχει παραδώσει 1,71 εκατ. δόσεις. Εντός Μαρτίου θα ανοίξει και η πλατφόρμα για την πρώτη κατηγορία ευπαθών ομάδων για εμβολιασμό και όπως είπε μετά τις εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca το σύστημα θα ενοποιηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία θα έχει μέχρι τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου εμβολιαστεί, καθώς παρατηρείται και αύξηση της συμμετοχής.