Πού εντοπίζονται τα 1.291 κρούσματα- Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς

Πού εντοπίζονται τα 1.291 κρούσματα- Αναλυτικά ο χάρτης της διασποράς
Κόσμος στην οδό Ερμού έξω από εμπορικά καταστήματα , Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ για τις επόμενες δύο Κυριακές του Μαΐου σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή, «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν αρκετές ακόμα περιοχές της Ελλάδας.

Χαμηλός είναι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν σήμερα, κάτι που συμβαίνει τις Κυριακές μιας και πραγματοποιούνται λιγότερα τεστ. Συγκεκριμένα, σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.291 νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον φονικό ιό.

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα η Αττική κατακτά την αρνητική πρωτιά των κρουσμάτων με 254 νέες μολύνσεις. Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη αν και με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια καταγράφει τριψήφιο με 115 νέες μολύνσεις

Ακόμα, 50 κρούσματα καταγράφει η Αχαΐα, 41 η Λάρισα, 52 η Μεσσηνία, η Ρόδος 31 και 26 η Κέρκυρα. Το Ηράκλειο καταγράφει 37 κρούσματα και τα Χανιά 22. Ακόμα υπάρχουν και 67 κρούσματα υπό διερεύνηση.

Δείτε τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα. Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.