ΠΟΥ: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του έτους

ΠΟΥ: Το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του έτους
epa08600537 A handout photo made available by the Russian Direct Investment Fund (RDIF) shows containers with a new two-vector COVID-19 vaccine at Nikolai Gamaleya National Center of Epidemiology and Microbiology in Moscow, Russia, 06 August 2020 (issued 13 August 2020). Russia registered the new called Sputnik V vaccine against coronavirus Sars-Cov-2 and opens the stage of its massive testing. EPA/RDIF HANDOUT NO RESTRICTIONS, ALLOW TO USE IN SOCIAL NETWORK HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα εμβόλιο εναντίον της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως το τέλος του χρόνου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους απηύθυνε έκκληση για επίδειξη αλληλεγγύης και πολιτικής δέσμευσης από όλους τους ηγέτες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη διανομή των εμβολίων, όταν αυτά θα είναι διαθέσιμα.

«Θα χρειαστούμε εμβόλια και υπάρχει ελπίδα πως έως το τέλος του έτους ενδεχομένως θα έχουμε ένα εμβόλιο. Υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Τέντρος, στην τοποθέτησή του με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΟΥ, η οποία εξέτασε την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην πανδημία.

«Ειδικά για τα εμβόλια και τα άλλα προϊόντα που βρίσκονται υπό επεξεργασία, το σημαντικότερο εργαλείο είναι η πολιτική δέσμευση από τους ηγέτες μας, ιδίως στην ισότιμη διανομή των εμβολίων», υπογράμμισε.

«Χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, έχουμε ανάγκη από αλληλεγγύη και χρειαζόμαστε όλη την ενέργεια που διαθέτουμε για να πολεμήσουμε τον ιό», τόνισε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.