Πουλήθηκε η Victoria’s Secret – Συμφωνία 525 εκατ. δολαρίων

Πουλήθηκε η Victoria’s Secret – Συμφωνία 525 εκατ. δολαρίων
epa07152656 Dutch model Romee Strijd (R) poses on the runway while Andrew Taggart from the music group The Chainsmokers (L) performs during the 2018 Victoria's Secret fashion show at Pier 94 in New York, New York, USA, 08 November 2018. EPA/JASON SZENES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Victoria’s Secret πουλήθηκε, εν μέσω προβλημάτων και αποκαλύψεων.

Η L Brands, στην οποία ανήκει η Victoria’s Secret, ανακοίνωσε τη συμφωνία ύψους 525 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Sycamore. Αρχικά, η Wall Street Journal έκανε λόγο για deal 1,1 δισ. δολαρίων, αλλά στις επίσημες ανακοινώσεις το ποσό ήταν σχεδόν το μισό.

Η Sycamore θα αγοράσει το 55% της Victoria’s Secret και η L Brands θα κρατήσει το 45%. Παράλληλα, ο Λέσλι Βέξνερ – ο 82χρονος εκατομμυριούχος που εδώ και πολλές δεκαετίες είναι επικεφαλής της L Brands – αφήνει το πόστο του CEO και του προέδρου, στο πλαίσιο αυτής της συναλλαγής. Θα παραμείνει στο συμβούλιο ως επίτιμος πρόεδρος.

Η πώληση της Victoria’s Secret έρχεται στον απόηχο των αποκαλύψεων για κουλτούρα μισογυνισμού, εκφοβισμού και παρενόχλησης, σύμφωνα με πρώην και νυν στελέχη, υπαλλήλους και μοντέλα. Αλλά και ο Βέξνερ είχε δεχθεί επικρίσεις για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν. Ο χρηματιστής- που αυτοκτόνησε στη φυλακή τον περασμένο Αύγουστο ενώ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων- είχε υπάρξει προσωπικός σύμβουλος του Βέξνερ.

Πέρα από αυτά τα προβλήματα όμως, η Victoria’s Secret τα τελευταία χρόνια πασχίζει, καθώς δεν προσαρμόστηκε στη μεταβολή των τάσεων στο μάρκετινγκ εσωρούχων. Πέρυσι, το διάσημο σόου με τους «Αγγέλους» της εταιρείας, ματαιώθηκε. Το τέταρτο τρίμηνο του 2019, τα καταστήματά της κατέγραψαν πτώση 10% στις πωλήσεις. Επίσης, από τον Νοέμβριο του 2018 έως τον ίδιο χρόνο του 2019, έκλεισαν 55 καταστήματα του brand.