Πούτιν: Οι ξένες εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία έπαθαν μεγάλες ζημιές

Πούτιν: Οι ξένες εταιρείες που έφυγαν από τη Ρωσία έπαθαν μεγάλες ζημιές
epa10377235 Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with leadership of military-industrial complex enterprises in Tula, Russia, 23 December 2022. Vladimir Putin set the task of providing the troops with all the necessary weapons in a short time. EPA/SPUTNIK/KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι ρωσική οικονομία δεν έχει επηρεαστεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απηύθυνε ένα ειρωνικό ‘αποχαιρετιστήριο’ μήνυμα σήμερα στις ξένες εταιρίες που εγκατέλειψαν τη Ρωσία λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η αποχώρησή τους θα ωφελήσει τις ρωσικές εταιρίες.

Μιλώντας σε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δυνατότητες για επέκταση των εγχώριων επιχειρήσεων είναι «κολοσσιαίες» και ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει κάτι από την αποχώρηση των ξένων επιχειρήσεων.

«Σήμερα πολλές από αυτές (τις δυτικές εταιρίες), δεχόμενες πιέσεις από τις κυβερνήσεις τους, φεύγουν από την αγορά μας. Στο καλό», δήλωσε, κάνοντας με το χέρι του μια χειρονομία αποχαιρετισμού.

«Τίποτα (στη Ρωσία) δεν έχει καταρρεύσει και τίποτα δεν διαλύεται. Οι εταιρείες μας και οι επιχειρηματίες μας αποκτούν αυτές τις εταιρείες, και ακόμα και ολόκληρους κλάδους, και συνεχίζουν τη δουλειά αυτή με μεγάλη επιτυχία», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Δεκάδες εταιρίες της Δύσης –από παραγωγούς ενέργειας έως αλυσίδες τροφίμων και ενδυμάτων– αποχώρησαν από τη Ρωσία πέρυσι, εν μέσω πρωτοφανών κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες της Δύσης από τότε που η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία. Κάποιες από τις εταιρίες που αποχώρησαν από τη ρωσική αγορά πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε τοπικούς επενδυτές με συμβολικό τίμημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και ότι θα πρέπει να γίνει «πηγή τεχνολογίας και ικανοτήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: