«Πράσινο φως» για μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολίδα

Έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου πολυτελείας 5 αστέρων.

Μια σημαντική επένδυση στον κλάδο του τουρισμού που αφορά στην κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας στην Αργολίδα βαίνει προς υλοποίηση. Πρόκειται για την τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, με την ονομασία «Κilada Ηills» της εταιρίας «Mindcompass Overseas AE, θυγατρικής του ομίλου Dolphin Capital Investors, σε ακίνητο της που βρίσκεται στην Κοιλάδα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Μεταξύ άλλων, η στρατηγική αυτή επένδυση, όπως χαρακτηρίζεται, περιλαμβάνει την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχείου πολυτελείας 5 αστέρων μικτού τύπου δυναμικότητας 300 κλινών και οικιστική ζώνη με 28 πολυτελείς κατοικίες. Παράλληλα τα σχέδια περιλαμβάνουν, 260 επαύλεις των 440 μ2, συνολικής δομούμενης επιφάνειας 114.400 μ2, σε γήπεδο καθαρής επιφάνειας 616 στρ. και 100 βίλλες εμβαδού 200 μ2 εκάστης και συνολικής δόμησης 20.000 μ2.

Συγκεκριμένα υπογράφηκε, από τους αρμόδιους υπουργούς, με πλέον πρόσφατο τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη, το προεδρικό διάταγμα που αφορά την Έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της εν λόγω Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ).

Με το ΠΔ εγκρίνεται το χωρικό σχέδιο της επένδυσης, σε μια συνολική έκταση 2.026.494 τμ, ενώ καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης. Παράλληλα, εγκρίνεται και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ειδικού σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης της επένδυσης. Τέλος, ρυθμίζονται θέματα, όπως συντελεστές δόμησης, οδικές συνδέσεις, μέτρα κατά την περίοδο κατασκευής, διαχείριση αποβλήτων, προστασία περιβάλλοντος και δασικών περιοχών εντός της έκτασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύμβουλος διοίκησης της εταιρίας Δημήτρης Νταλής υπογράμμισε πως πρόκειται για μια επένδυση που θα δημιουργήσει περίπου 600 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλλει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.