«Πράσινο φως» για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων

«Πράσινο φως» για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης, σε επίπεδο αρχηγών, Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πέρασε από τη Βουλή με 153 ψήφους το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα- Διεγράφησαν Παναγούλης και Νικολόπουλος.

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι διατάξεις για τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και κατ’ άρθρο. Συγκεκριμένα, από τους 290 βουλευτές που παρέστησαν στην ψηφοφορία, οι 153 ψήφισαν επί της αρχής ΝΑΙ, ενώ 137 ψήφισαν ΟΧΙ. Κατ’ άρθρο, 181 υπερψήφισαν το άρθρο 1, ενώ τα υπόλοιπα άρθρα ψηφίστηκαν με πλειοψηφία 153 βουλευτών, εκτός από τα άρθρα 11 και 16 που υπερψηφίστηκαν από 164 βουλευτές.

Την αρχή του νομοσχεδίου καταψήφισε σύσσωμη η Αντιπολίτευση (137 ψήφοι) όπως και όλα τα άρθρα του καταψήφισαν η ΝΔ, η ΧΑ και η Ένωση Κεντρώων. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη με αίτημα του ΚΚΕ, η Δημοκρτική Συμπράταξη υπερψήφισε τα άρθρα 1 και 18 και καταψήφισε τα υπόλοιπα, ενώ το Ποτάμι υπερψήφισε τα άρθρα 1,11 και 16 και καταψήφισε τα άλλα.

Διεγράφησαν Παναγούλης-Νικολόπουλος

Οι βουλευτές Στάθης Παναγούλης και Νίκος Νικολόπουλος διεγράφησαν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αντίστοιχα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης απείχε της ψηφοφορίας ενώ κατά ψήφισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος. «Υπακούοντας στις αντιδράσεις των πολιτών αρνούμαι να οδηγήσω στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντας τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο μέχρι πρότινος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Παναγούλης συνεχίζει, ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή, κρίνοντας ότι «δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης» και σημειώνει ότι, «θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε κάθε προσπάθειά του να ανακτήσει ο ελληνικός λαός την αξιοπρέπεια και τα χαμένα του δικαιώματα».

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, τον Νίκο Νικολόπουλο, μετά την στάση του στην αποψινή ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Τη σχετική επιστολή του κ. Καμμένου προς τον πρόεδρο της Βουλής, ανέγνωσε από την έδρα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

Υπενθυμίζεται πως πριν την ψηφοφορία παραιτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης λόγω διαφωνίας του με την κυβερνητική πολιτική και αντικαταστάθηκε από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.