«Πράσινο φως» και από τους μετόχους έλαβε η συμφωνία Monsantο – Bayer

«Πράσινο φως» και από τους μετόχους έλαβε η συμφωνία Monsantο – Bayer
Photo:

Οι μέτοχοι της Monsanto ενέκριναν την εξαγορά της από την Bayer, αξίας 66 δισ. δολαρίων, η οποία αναμένεται να «κλείσει» στα τέλη του 2017.

Οι μέτοχοι της Monsanto ενέκριναν, την Τρίτη, την εξαγορά της εταιρείας από την Bayer, μίας συμφωνίας -αξίας 66 δισ. δολαρίων- που εξακολουθεί να απαιτεί την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να «κλείσει» στα τέλη του 2017.

«Ευελπιστούμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές, από την πλευρά τους, δεν θα σταθούν εμπόδιο στην εν λόγω συμφωνία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Monsanto, Χιού Γκραντ.

Εάν τελικώς η συμφωνία «κλείσει», οι δυο εταιρείες θα δημιουργήσουν από κοινού έναν κολοσσό στον κλάδο των φυτοφαρμάκων, των σπόρων και των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών. Ωστόσο, ένα «σύννεφο» αβεβαιότητας έχει κυριαρχήσει τους δυο γίγαντες, δεδομένου ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προτού εκλεγεί είχε δηλώσει ότι θα σταθεί εμπόδιο στο δρόμο των μεγάλων συγχωνεύσεων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο.

Διαβάστε επίσης: Bayer – Monsanto: Ένας «διαβολικός» γάμος;

Σημειώνεται, επίσης, ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος είχε υποσχεθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας πως θα εμποδίσει την εξαγορά της At&T από την Time Warner, ενώ θα κοιτάξει να διαλύσει και τη συμφωνία των Comcast Corp – NBC Universal.

Στο μεταξύ, ο Grant δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη συναντηθεί με τον Τραμπ ή με το επιτελείο του προκειμένου να συζητήσουν τους όρους αυτής της συμφωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το deal των δυο εταρειών ήρθε έπειτα από μία σειρά συγχωνεύσεων στον τομέα των αγροτικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της ChemChina από την ελβετική εταιρεία χημικών Syngenta AG και της συγχώνευσης της Dow Chemical με την DuPont.

Παράλληλα με αυτήν τη θετική αυτή εξέλιξη των δυο εταιρειών, οι μετοχές της Monsanto αυξήθηκαν 0,4% στα 105.00 δολάρια το απόγευμα της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα λέγεται η Monsanto μετά τη συγχώνευσή της με τη Bayer