Η AT&T συμφώνησε να εξαγοράσει την Time Warner έναντι 85 δισ. δολαρίων

Η AT&T συμφώνησε να εξαγοράσει την Time Warner έναντι 85 δισ. δολαρίων
FILE - In this Nov. 7, 2007 file photo, people walk by the Time Warner building in New York. building. Time Warner, which owns TV channels like HBO and TBS as well as Warner Bros. studios, is raising its guidance for the full year 2014 due to the reversal of some tax reserves. (AP Photo/Diane Bondareff, File) ** Usable by LA, DC, CGT and CCT Only ** Photo:

H συμφωνία θα δώσει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών τον έλεγχο του καναλιού HBO, του CNN και του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros.

Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι η AT&T έφτασε σε συμφωνία για την εξαγορά της Time Warner για περισσότερα από 85 δισ. δολάρια. Τα νέα για την εξαγορά κυκλοφόρησαν αρχικά την Παρασκευή από τα πρακτορεία Reuters και Bloomberg.

Η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ και η εταιρεία μέσων ενημέρωσης  ενδέχεται να ανακοινώσουν ακόμη και σήμερα τη συμφωνία συγχώνευσής τους, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις. Τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών συνεδριάζουν σήμερα για να εγκρίνουν τη συμφωνία, ανέφερε μια πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

H συμφωνία θα δώσει στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών τον έλεγχο του καναλιού HBO, του δικτύου ειδήσεων του CNN, του κινηματογραφικού στούντιο της Warner Bros και άλλων περιουσιακών στοιχείων από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η συμφωνία θα ανακοινωθεί Κυριακή ή Δευτέρα.

Επίσης η AT&T αναμένεται να αποκτήσει και τα δικαιώματα για τον σούπερ ήρωα Μπάτμαν.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών απέκτησε την DirecTV για 48,5 δισ. δολάρια το 2015.

Η Time Warner δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο, ενώ και η AT&T αρνήθηκε να σχολιάσει.