«Πράσινο φως» στη χρήση smartphones και tablets εν ώρα πτήσης

«Πράσινο φως» στη χρήση smartphones και tablets εν ώρα πτήσης

Οι επιβάτες των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών θα μπορούν να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο βάσει των νέων οδηγιών της EASA.

Την χρήση smartphones και τα tablets θα επιτρέπει από εδώ και πέρα στους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών κατά τη διάρκεια της πτήσης ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Αεροπορικής Ασφαλείας (EASA).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση των κινητών 3G και 4G επιτρέποντας χρήστες να «σερφάρουν» στο διαδίκτυο και να στέλνουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν τα αεροσκάφη πετούν πάνω από 3.000 μέτρα.

Το νέο καθεστώς ετέθη σε εφαρμογή χτες Παρασκευή ωστόσο ορισμένες αεροπορικές εταιρίες θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, καθώς για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πτήσεων οφείλουν να κάνουν δικές τους δοκιμές.

Μέχρι σήμερα οι κανονισμοί στην Ευρώπη απαιτούσαν από τους επιβάτες να λειτουργούν τις συσκευές τους σε airplane mode για να σταματήσουν να εκπέμπουν ραδιοσήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αεροσκάφος.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει ήδη λάβει μέτρα για να επιτρέψει τη διεύρυνση της χρήσης ορισμένων ηλεκτρονικών συσκευών κατά τη διάρκεια της πτήσης.