Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα

Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές με Νεοελληνική Γλώσσα
Μαθητές της Γ' λυκείου συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις στο 3ο Λύκειο Ηρακλείου, Δευτέρα 18 Μαΐου 2015. Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων. Φέτος οι 101.508 υποψήφιοι, θα διεκδικήσουν 68.345 θέσεις σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εξέταση των μαθημάτων θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, αρχίζουν τη Δευτέρα οι πανελλαδικές εξετάσεις για 103.366 υποψηφίους, που θα διεκδικήσουν μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το μάθημα είναι γενικής παιδείας και σε αυτό εξετάζονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνουν τα ΕΠΑΛ (οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-ομάδα Α’ που δίνουν με το παλιό σύστημα), κάνοντας την αρχή και πάλι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, ενώ οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 15 έως 29 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, οι υποψήφιοι κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.) ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.