Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα Μπόουλς στην Ελλάδα: Ποιους θα συναντήσουν και ποια μέρη θα επισκεφτούν

Πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα Μπόουλς στην Ελλάδα: Ποιους θα συναντήσουν και ποια μέρη θα επισκεφτούν

Ο Βρετανός πρίγκιπας θα βρεθεί στη χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Την επίσκεψή του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της περιοδείας τους σε ευρωπαϊκές χώρες, ανακοίνωσε ο επίσημος λογαριασμός τους στο Twitter. Πριν από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα επισκεφτεί τη Γαλλία.

Στο tweet αναφερόταν ότι η επίσκεψή τους πραγματοποιείται μετά από αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης, προκειμένου να γιορταστεί η μακροχρόνια ναυτική και στρατιωτική σχέση Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου, τις ευκαιρίες προς τους νέους, την εκπαίδευση και τις φιλανθρωπικές ενέργειες. Σημειώνεται, μάλιστα, ότι αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του Καρόλου και η πρώτη της Καμίλα στην Ελλάδα.

Η επίσκεψη θα ξεκινήσει με τελετή στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, και στη συνέχεια το ζεύγος θα επισκεφτεί το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ της Τετάρτης, θα παρακαθίσουν σε δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Τη δεύτερη ημέρα, τον Κάρολο θα υποδεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος Β’. Στη συνέχεια, το ζεύγος θα επισκεφτεί το πολεμικό κοιμητήριο Φαλήρου, το Μνημείο Αθηνών, και ο Κάρολος θα κάνει επίδοση στεφάνου. Ο πρίγκιπας θα επισκεφτεί, στη συνέχεια, τον Πειραιά, για μια σειρά από ενέργειες για να εορταστεί η μακροχρόνια ναυτική σχέση μεταξύ Βρετανίας και Ελλάδας. Αυτό θα περιλαμβάνει επίσκεψη στο HMC Valiant, σκάφος που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο σε συνεργασία με την Ελληνική Ακτοφυλακή, σε αποστολές έρευνας, διάσωσης και προστασίας. Ο Βρετανός πρίγκιπας θα επισκεφτεί, επίσης, το ιστορικό θωρηκτό Αβέρωφ και το ομοίωμα της αρχαίας ελληνικής τριήρους, ΟΛΥΜΠΙΑΣ.

Η Καμίλα, μετά από πρόσκληση της Περιστέρα Μπαζιάνα, συζύγου του Έλληνα πρωθυπουργού, θα επισκεφτεί το Μουσείο Μπενάκη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Ελλάδα, θα επισκεφτεί το Μοναστήρι Καισαριανής στο λόφο του Υμηττού, όπου μαθητές σχολείων θα πραγματοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις φιλαναγνωσίας, καθώς η Αθήνα είναι η Παγκόσμια πρωτεύουσα Βιβλίου από την Unesco για το 2018. Τέλος, θα επισκεφτεί κέντρο στήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Κάρολος με την Καμίλα θα ολοκληρώσουν την επίσκεψή τους στην Ελλάδα την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, θα επισκεφτούν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. Το ζεύγος θα επισκεφτεί, επίσης, τοπική φιλανθρωπική οργάνωση που βοηθά να βρεθεί στέγαση σε οικογένειες που μεταναστεύουν στην Κρήτη, με το να τους βοηθάει να ενταχθούν στην τοπική κοινότητα.

Η διαμονή τους στην Ελλάδα θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακή γιορτή που θα βασίζεται στην τοπική παραγωγή, κουλτούρα και παράδοση.