Πριν τον Ολυμπιακό, η Φενερμπαχτσέ σκέφτεται την έξοδο από την τουρκική Super Lig – «Βουτιά» στη μετοχή

Πριν τον Ολυμπιακό, η Φενερμπαχτσέ σκέφτεται την έξοδο από την τουρκική Super Lig – «Βουτιά» στη μετοχή
Photo: AFP
Μετά από τα πρωτοφανή σκηνικά βίας που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ την περασμένη Κυριακή.

Την αποχώρηση της από το τουρκικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου φαίνεται να εξετάζει η Φενερμπαχτσέ, μετά από τα σκηνικά βίας που σημειώθηκαν στον αγώνα με την Τραμπζονσπόρ την περασμένη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται πως στον αγώνα φάνηκε τουλάχιστον ένας οπαδός της Τραμπζονσπόρ να κραδαίνει ένα μαχαίρι πριν επιτεθεί στον Μπράιτ Οσάι-Σάμιουελ της Φενέρμπαχτσε.

Ο Νιγηριανός διεθνής και ένας φρουρός ασφαλείας έριξαν κάτω τον οπαδό, αλλά δεκάδες άλλοι πήδηξαν πάνω από τις μπάρες του σταδίου για να επιτεθούν στους παίκτες.

Η Φενέρμπαχτσε θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 2 Απριλίου για να εξετάσει την πρόταση του διοικητικού συμβουλίου να αποχωρήσει από τη Super Lig, μετέδωσε το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως η Φενέρ είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού για τη φάση των προημιτελικών του Conference League της UEFA. Η ομάδα του Πειραιά θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τους Τούρκους στις 11 Απριλίου στο «Καραϊσκάκης» και στις 18 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη.

Η αποχώρηση θα αποτελούσε πλήγμα για τον κάτοχο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων μετάδοσης BeIN Sports, μονάδα της καταριανής εταιρείας μέσων ενημέρωσης BeIN Media, καθώς σχεδόν το ένα τρίτο των περίπου 1,3 εκατομμυρίων συνδρομητών της στην τηλεόραση ποδοσφαίρου εκτιμάται ότι είναι οπαδοί της Φενέρμπαχτσε.

Στους διαφημιστές των τηλεοπτικών καναλιών BeIN περιλαμβάνονται εταιρείες που ανήκουν στην Koc Holding AS του προέδρου της Fenerbahce Αλί Κοτς, όπως η Arcelik AS, η Ford Otomotiv Sanayi AS και η Yapi Kredi Bankasi AS.

Η μετοχή της Φενέρμπαχτσε υποχώρησαν έως και 4,8% στις 83,6 λίρες στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, ενώ οι μετοχές της Τράμπζονσπορ αυξήθηκαν έως και 1,3%, μετά από πτώση 6,8% την προηγούμενη ημέρα.

Η Super Lig είναι το έβδομο μεγαλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη με συνδυασμένα έσοδα συλλόγων ύψους 533 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση της UEFA για τα οικονομικά και τις επενδύσεις του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com