Printec: Καινοτομία με το βλέμμα στο μέλλον

Printec: Καινοτομία με το βλέμμα στο μέλλον
Η ανάγκη για διαρκή μετασχηματισμό απαιτεί προσαρμοστικότητα στα τεχνολογικά δεδομένα και ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων.

Από τους Αλέξανδρο Σερμπέτη, Deputy CEO, Printec
Κωνσταντίνο Καλογεράκη, Group Business Development Manager, Printec

Το 2023, η Printec γιόρτασε 35 χρόνια από την ίδρυσή της, έχοντας παγιώσει τη θέση της ως ηγέτιδας στον κλάδο των πληρωμών, με ισχυρή παρουσία σε 16 χώρες. Όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας τις κατάλληλες προσαρμογές στο επιχειρηματικό της μοντέλο, κατάφερε να καταγράψει θεαματικό ρυθμό ανάπτυξης, αποκτώντας τα χαρακτηριστικά μιας scale-up εταιρείας.

Στην Printec βασιζόμαστε στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και τη δημιουργία ισχυρών σχέσεων με τους πελάτες μας.

Παράλληλα, η διαρκής καινοτομία και ο μετασχηματισμός του λειτουργικού μας μοντέλου αποτελούν μονόδρομο για τη διατήρηση του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος.

Η καινοτομία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της προόδου: οδηγεί τις εταιρείες να εξελίσσονται και να προσαρμόζονται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς, ενώ συμβάλλει καταλυτικά στη θεαματική ανάπτυξη ενός υγιούς, ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις. Για την Ελλάδα, η οποία αποτελεί λαμπρό παράδειγμα ανάκαμψης τα τελευταία δύο χρόνια έχοντας αναδειχθεί σε τεχνολογικό hub, η τεχνολογία είναι ο κινητήριος μοχλός πίσω από την καινοτομία. Η συνεχής εξέλιξη και η ταχύτατη ανάπτυξη του τεχνολογικού τοπίου έχουν προσφέρει στις ελληνικές εταιρείες την ευκαιρία να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις που θα οδηγήσουν σε αειφόρο οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο.

Στην Printec είμαστε υπερήφανοι για τη δέσμευσή μας στην καινοτομία – ήμασταν, άλλωστε, οι πρώτοι που φέραμε τα POS στην Ελλάδα το 1989. Σήμερα επιδιώκουμε συνεχώς να ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας, κάτι που πετυχαίνουμε χάρη στη διεθνή ομάδα των 150 καταρτισμένων προγραμματιστών μας. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε ενεργά στην πρόοδο της οικονομίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα. Παράλληλα, διαδραματίζουμε κεντρικό ρόλο στη μετασχηματιστική πορεία που διανύει η χώρα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η Printec διατηρεί ισχυρή παρουσία σε συνολικά 16 χώρες με πάνω από 900 εργαζόμενους.
Η Printec διατηρεί ισχυρή παρουσία σε συνολικά 16 χώρες με πάνω από 900 εργαζόμενους.

Τον Δεκέμβριο του 2023 ολοκληρώσαμε το λανσάρισμα έξι προϊόντων, καθένα από τα οποία αποτυπώνει τον πελατοκεντρικό μας σχεδιασμό και τη στρατηγική μας να προσφέρουμε λύσεις αιχμής. Και τα έξι αυτά νέα προϊόντα αντανακλούν τη δέσμευσή μας να παρέχουμε καινοτόμες λύσεις που βρίσκουν απήχηση στους πελάτες μας.

Τα νέα προϊόντα έρχονται να εμπλουτίσουν ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο ήδη προσφέρει ευρύ φάσμα λύσεων, που αγγίζουν διάφορες αγορές και τομείς, όπως κανάλια Self-Service, ψηφιακό μετασχηματισμό και ηλεκτρονικές πληρωμές. Στο υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας, το οποίο περιλαμβάνει λύσεις που έχουν καθιερωθεί στην αγορά εδώ και χρόνια, από POS και ATM μέχρι Self-Service Kiosks, παρουσιάσαμε με υπερηφάνεια τις εσωτερικές μας λύσεις, οι οποίες παράγονται και αναπτύσσονται στην Printec. Παράλληλα, θέλοντας να ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα στον οργανισμό μας, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2023, διοργανώσαμε τον τρίτο εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας με την ονομασία «Printec Lab» powered by Found.ation, για να δώσουμε στα μέλη της ομάδας μας τη δυνατότητα να σκέφτονται τολμηρά και να δημιουργούν καινοτόμες λύσεις. Το Printec Lab αποτελεί μια δράση απόλυτα εναρμονισμένη με τις βασικές αξίες της Printec, η οποία υπογραμμίζει την αφοσίωσή μας να διευρύνουμε τα όρια της καινοτομίας στον τομέα της αυτοματοποίησης συναλλαγών, ενώ αναδεικνύει την εμπιστοσύνη στους εργαζόμενούς μας. Με ιδιαίτερη τιμή δεχθήκαμε τη διάκριση της Printec Ελλάδας στη λίστα «Great Place To Work» για το 2023, μια διάκριση που αποτελεί επιστέγασμα της διαρκούς προσπάθειας της εταιρείας να προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της.

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις μερικά από τα προϊόντα, τα οποία ξεκίνησαν ως απλές ιδέες, να εισάγονται τώρα στην αγορά. Ενώ η έμπνευση μπορεί να αντλείται από διάφορες πηγές, όπως η έρευνα αγοράς, η συνεργασία με τους πελάτες και οι εσωτερικοί διαγωνισμοί καινοτομίας, θεωρούμε ότι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας είναι η υλοποίηση και η γρήγορη αναγνώριση του product-market fit. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ανάπτυξη των προϊοντικών μας προτάσεων, διασφαλίζοντας ότι ανταποκρίνονται στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες, διευρύνοντας τα όρια της καινοτομίας στον τομέα της αυτοματοποίησης συναλλαγών. Μέσα από τη μεταφορά τεχνογνωσίας εντός του ομίλου μας ανοίγονται νέοι ορίζοντες και δημιουργούνται περαιτέρω ευκαιρίες για την ελληνική αγορά, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία σε τοπικό και διεθνές επίπεδο.

Για να δώσουμε μερικά παραδείγματα, πολλά από τα προϊόντα μας, όπως το σύστημα διαχείρισης καρτών καυσίμων για στόλους αυτοκινήτων το οποίο εξελίχθηκε στο bizwire, βρίσκονται στην αγορά από τη δεκαετία του ’90 και συνεχώς ενσωματώνουν νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις για να παραμείνουν επίκαιρα στη σημερινή αγορά.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο ορισμένα από τα έξι προϊόντα μας ήρθαν στη ζωή είναι η στενή συνεργασία μας με τους πελάτες.

Σε αυτές τις στιγμές φυτεύτηκαν οι σπόροι της καινοτομίας, που οδήγησαν στη δημιουργία νέων προϊόντων σχεδιασμένων ειδικά για να ικανοποιήσουν εξατομικευμένα τις ανάγκες των πελατών μας. Αυτή η πελατοκεντρική προσέγγιση όχι μόνο διασφαλίζει ότι τα προϊόντα μας είναι προσαρμοσμένα στις προκλήσεις του πραγματικού κόσμου, αλλά και ενισχύει τις σχέσεις μας με τους πελάτες, αναδεικνύοντας τη σημασία της πολύ καλής κατανόησης των αναγκών τους.

Το άνοιγμα στις ευκαιρίες που βρίσκονται στο ευρύτερο οικοσύστημα της startup επιχειρηματικότητας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Η καινοτομία αποτελεί μέρος της κουλτούρας και των κοινών μας αξιών που ενσαρκώνονται από το σύνθημά μας:

«Συνεχίστε να καινοτομείτε, συνεχίστε να εμπνέετε, συνεχίστε να αλληλεπιδράτε». Στην Printec πιστεύουμε στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας δημιουργικότητας, εξερεύνησης και συνεργασίας, και θεωρούμε πως αυτή η προσέγγιση μας οδηγεί να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τα όρια της καινοτομίας.  

Είναι πραγματικά συναρπαστικό να βλέπεις μερικά από τα προϊόντα, τα οποία ξεκίνησαν ως απλές ιδέες, να εισάγονται τώρα στην αγορά.

Το 2023, εκτός από την παρουσίαση στην αγορά του ανανεωμένου  χαρτοφυλακίου προϊόντων της Printec, γίναμε επίσης POC (proof of concept) partner στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα καινοτομίας της Visa. Η συμμετοχή μας σε αυτό το εξαιρετικά αναγνωρισμένο πρόγραμμα σημαίνει ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την ενέργεια των δυναμικών νεοφυών επιχειρήσεων, συνεργαζόμενοι για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τους πελάτες μας.

Επιπλέον, υπογράψαμε στρατηγική συνεργασία με τη Worldline για παροχή λύσεων issuing και acquiring σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εμπόρους, και ανακοινώσαμε την εξαγορά της Neoinfo, κορυφαίας εταιρείας στην κροατική αγορά με εξειδίκευση σε ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες και τις προσφορές μας. Αυτή η στρατηγική κίνηση όχι μόνο προσθέτει μια επιχείρηση σημαντικής ποιότητας στο χαρτοφυλάκιο της Printec, καλύπτοντας ένα πλήρες φάσμα επιχειρηματικών υπηρεσιών και υπηρεσιών πληρωμών, αλλά φέρνει μαζί της και μια δυναμική ομάδα με μεγάλη εμπειρία.

Με 35 χρόνια στον κλάδο και περισσότερους από 900 ανθρώπους σε 16 χώρες, η Printec ανοίγει με τόλμη νέους ορίζοντες, διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνεται σε νέες αγορές και κλάδους διευρύνοντας συνεχώς τα όρια του εφικτού. Η δέσμευσή μας στην τεχνολογική πρόοδο διασφαλίζει ότι τα προϊόντα μας παραμένουν στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής και ανταγωνιστικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα.

Για την Printec οι άνθρωποι και η καινοτομία θα συνεχίσουν να είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας.    

ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ PRINTEC ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Έξι καινοτόμες λύσεις που προσφέρουν νέες επιλογές και απαντούν στις ανάγκες της αγοράς.

vendipack

Ένα καινοτόµο smart vending machine µε ένα ολοκληρωµένο εργαλείο διαχείρισης υπηρεσιών για αυτόµατους πωλητές.

x-visio

Ανταποκρίνεται στην ανάγκη για εύκολη διαχείριση πληροφοριών και οπτικοποίησης digital signage, επαναπροσδιορίζοντας τις διαδραστικές εµπειρίες.

x-core

Μία λύση-λογισμικό για εξατομικευμένη εµπειρία Self-Service (ακόµη και µέσω ATM) που επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των σημερινών καταναλωτών.

bizwire

Μια End-to-End πλατφόρµα πληρωµών µε κάρτες στόλου (Fleet Cards), η οποία βελτιώνει τις συναλλαγές για τις εταιρείες πετρελαιοειδών µε πρόσβαση σε δεδοµένα σε πραγµατικό χρόνο. Mε πάνω από 500.000 κάρτες σε κυκλοφορία που γίνονται αποδεκτές σε περίπου 5.000 φυσικά σηµεία σε 21 χώρες, το bizwire αποτελεί µια µεγάλης κλίµακας, αξιόπιστη πλατφόρµα πληρωµών.

POSight

Μια ενοποιηµένη και εύχρηστη πληροφόρηση για τερµατικά POS που επιτρέπει ασφαλέστερες λειτουργίες.

x-pos

Ένα all-in-one payment hub που παρέχει στους εµπόρους µια ολοκληρωµένη λύση για τις επιχειρηµατικές τους ανάγκες.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί από την Παρασκευή 22/03 στα περίπτερα. 

**Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: