Προχωρά η ανακριτική διαδικασία για τη Λίστα Λαγκάρντ

Προχωρά η ανακριτική διαδικασία για τη Λίστα Λαγκάρντ

Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς θα βρεθεί σήμερα ο Ι. Καπελέρης, ενώ προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο Ι. Διώτης.

Προχωρά η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ και των χειρισμών που έγιναν για την αξιοποίησή τους.  

Το πρωί ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, επικαλούμενος κώλυμα του συνηγόρου του, ενώ σε λίγη ώρα πρόκειται να βρεθεί ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, ο οποίος έχει επίσης κληθεί σε απολογία.

Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ καλούνται από τους ανακριτές Διαφθοράς, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία για την επίμαχη «λίστα» όσον αφορά την ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, να λογοδοτήσουν για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Ο κ. Διώτης βαρύνεται, επιπλέον, με την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ έχει σχηματιστεί στον Άρειο Πάγο δικογραφία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συγγενικών προσώπων του, τα ονόματα των οποίων φέρεται να αφαιρέθηκαν από το επίμαχο αρχείο. Με πρότασή του ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την παραπομπή του πρώην υπουργού ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για απιστία, νόθευση εγγράφου και παράβαση καθήκοντος, καθώς και των συγκατηγορουμένων του ως συμμετόχων. Τον τελικό λόγο για το θέμα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο που θα αποφανθεί εάν τελικά οι κατηγορούμενοι θα λογοδοτήσουν ή όχι.

Διαβάστε ακόμη:

Ειδικό Δικαστήριο για τον Παπακωνσταντίνου προτείνει ο εισαγγελέας

Η λίστα Λαγκάρντ «δείχνει» φοροδιαφυγή 40 εκατ. ευρώ

Στη Βουλή η δικογραφία κατά Βενιζέλου – Παπακωνσταντίνου

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου