Προειδοποίηση της Fraport για τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποφυγή του ενδεχομένου συνέχισης των έργων ως τον Ιούλιο ζητά η εταιρεία.

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης και να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προς αυτήν την κατεύθυνση, επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης FRAPORT-GREECE, Γιώργος Βήλος.

«Θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα αν μεσούσης της θερινής τουριστικής περιόδου πραγματοποιούνται ακόμη εργασίες», είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες για το νέο έτος εργασίες που αφορούν τη συντήρηση και ενίσχυση των διαδρόμων και συγκεκριμένα εκείνες που θα γίνουν στο σημείο τομής των διαδρόμων αποπροσγείωσης.

«Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε οι εργασίες αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να αποφευχθεί. Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ωστε να έχουν τελειώσει πολύ νωρίτερα», τόνισε.

Αναφερόμενος στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ως προορισμό, είπε ότι είναι μια πόλη με εξαιρετική δυναμική και ότι υπάρχουν πολλές αεροπορικές εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσουν σε αυτήν.

Ο κ. Βήλος, υπενθύμισε ότι η ανάληψη και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα γίνει στο τέλος του Ιανουαρίου, καθώς τότε ξεκινάει το επενδυτικό πρόγραμμα τεσσάρων ετών, προϋπολογισμού περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό των εργασιών, που θα υλοποίησει η Fraport-Greece στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», αυτές θα ξεκινήσουν περίπου τον Οκτώβρη του 2017 γα να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του αεροδρομίου στη διάρκεια της θερινής σεζόν.

«Μέχρι τότε όμως θα κάνουμε κάποιες γρήγορες εργασίες που θα έχουν άμεσα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα η ανακαίνιση των χωρών υγιεινής ενώ θα γίνουν κάποιες εσωτερικές αναδιατάξεις προκειμένου να βελτιωθεί η χωρητικότητα του σταθμού, επίσης θα γίνει νέα σήμανση στην πίστα και άλλα τέτοια παρόμοια», ανέφερε ο κ. Βήλος.

Μίλησε, ακόμη, για τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής στην εταιρεία και είπε ότι συνολικά υπάρχει ανάγκη για περίπου 550 εργαζόμενους, ενώ έχουν ήδη προσληφθεί σχεδόν 90 άτομα. Ο αριθμός πάντως, των βιογραφικών που έχει μέχρι στιγμής κατατεθεί, ανέρχεται στα 60.000.

Ο κ.Βήλος, μίλησε νωρίτερα για «τα αεροδρόμια ως μέσο ανάπτυξης των προορισμών», στο συνέδριο που έγινε στο πλαίσιο του εκθεσιακού διδύμου «Philoxenia – Hotelia», με θέμα το branding και Rebranding destinations, που είχε ως περιεχόμενο τη σημασία της ταυτότητας ενός προορισμού.