Προπομπών (των Όσκαρ), συνέχεια.

Προπομπών (των Όσκαρ), συνέχεια.

Η ταινία «Inside Llewyn Davis» των αδερφών Κοέν κέρδισε το βραβείο της Εθνικής Εταιρίας Κριτικών Κινηματογράφου.

Οι κινηματογραφιστές, παραγωγοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες  Τζόελ και Ίθαν Κοέν κέρδισαν με την ταινία τους «Inside Llewyn Davis» το βραβείο καλύτερης ταινίας της χρονιάς και το βραβείο καλύτερων σκηνοθετών για το 2013 στις ΗΠΑ. Η Εθνική Εταιρία των Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε, επίσης, το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Όσκαρ Άιζακ που ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστή κάντρι τραγουδιστή της ταινίας, Λίουιν Ντέιβις.

Αυτά είναι, περίπου, τα τελευταία βραβεία που απονέμονται πριν από τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ που θα ανακοινωθούν στις 16 Γενάρη στο Λος Άντζελες. Το τι θα επακολουθήσει στις 2 Μαρτίου που γίνεται η τελετή απονομής… ουδείς γνωρίζει.

Λέτε οι αδερφοί Κοέν να έχουν ανοίξει ταχύτητα για ένα ακόμα Όσκαρ μετά από εκείνο καλύτερης ταινίας για την «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους»; Μπορεί.

Διαβάστε ακόμη: «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί»

Οι Κοέν είναι οι καλύτεροι κινηματογραφιστές στον κόσμο κατά την Sunday Times. Το «Inside Llewyn Davis» είναι ένα ιδιοφυές έργο κατά την Hollywood Reporter. Έφτιαξαν τη δική τους μουσική, κατά το Rolling Stone. Ζωγράφισαν μια εξαιρετική ταινία, γράφουν οι New York Times. Οι διθυραμβικές κριτικές έρχονται από κάθε γωνιά του πλανήτη: The Guardian, Sunday Times, The Telegraph, Irish Times, Time Out London, The Independent. Εδώ είναι όλοι σύμφωνοι.

Με έναν φοβερό Τζον Γκούντμαν και τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ να περνάει για λίγο κι αυτός, παρακολουθούμε το σουρεαλιστικό Σαββατοκύριακο ενός περιπλανώμενου τραγουδιστή της φολκ στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1960. Οι μουσικές του Σαββατοκύριακου ανήκουν στον T-Bone Burnett και κάπως έτσι από το παγωμένο χειμωνιάτικο σκηνικό δημιουργείται μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα.

Πάρτε μια γεύση εδώ

Όμως οι 56 κριτικοί κινηματογράφου που αποτελούν την ομάδα της Εθνικής Εταιρίας έδωσαν και το βραβείο καλύτερης ηθοποιού στην Κέιτ Μπλάνσετ, για το ρόλο της στο «Blue Jasmine» του Γούντι Άλεν. Η προβληματική, νευρωτική γυναίκα που τα είχε όλα και τα έχασε όλα εν μία νυκτί λόγω του χρηματιστή απατεώνα συζύγου της  άξιζε το μεγαλείο της Κέιτ Μπλάνσετ άρα και το βραβείο.

Θυμηθείτε την εδώ

Το βραβείο δεύτερο γυναικείου ρόλου πήγε στην Τζένιφερ Λόρενς για το «American Hustle» ενώ το αντίστοιχο ανδρικού ρόλου πήρε ο Τζέιμς Φράνκο για την ταινία «Spring Breakers»

Κάπως έτσι η απονομή των Όσκαρ αναμένεται επεισοδιακή. Η Εθνική Εταιρία επιλέγει το «Inside Llewyn Davis», το Εθνικό Συμβούλιο επιλέγει το «Her», ο Κύκλος Κριτικών Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης επιλέγει το «American Hustle»…

Ο γρίφος θα λυθεί τον Μάρτη.