Προς νέα αναβάθμιση η Ελλάδα από τον οίκο Moody’s

Προς νέα αναβάθμιση η Ελλάδα από τον οίκο Moody’s
Photo: AFP

H Citigroup σε έκθεσή της εκτίμησε ότι ο οίκος αξιολόγησης θα κινηθεί όπως ο S&P, αναβαθμίζοντας πιθανότατα την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα, στο «B2».

Σε αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδος αναμένεται να προχωρήσει, σήμερα, Παρασκευή ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

H Citigroup σε έκθεσή της είχε εκτιμήσει ότι η Moody’ s θα κινηθεί στα ίδια πλαίσια με την S&P, αναβαθμίζοντας πιθανότατα την Ελλάδα κατά μία βαθμίδα και στο «B2».

Βασικός οδηγός της αναβάθμισης του οίκου όπως εκτιμά, θα είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης του ESM. Οι διαρθρωτικές βελτιώσεις στη διάρθρωση των δανείων της Ελλάδας, δηλαδή η επιμήκυνση της διάρκειάς τους, είναι επίσης πιθανό να αναφερθούν από την Moody’s ως πιστωτικά θετικές, υπογραμμίζει η Citi.

Ο οίκος είχε τελευταία φορά αναβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας μας στις 21 Φεβρουαρίου 2018, όταν και είχε δώσει «Β3» με θετικές προοπτικές.

Είχε αναφέρει πως οι θετικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις δυνατότητες για ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα εάν η καλή πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων διατηρηθεί πέραν από το τέλος του προγράμματος προσαρμογής, με αποτέλεσμα την υψηλότερη από την αναμενόμενη οικονομική ανάπτυξη και την ταχύτερη μείωση του λόγου του δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ.