Προς νέες βουλευτικές εκλογές οδηγείται η Τουρκία

Προς νέες βουλευτικές εκλογές οδηγείται η Τουρκία

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου επιστρέφει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης αφού δεν κατάφερε να συνεννοηθεί  με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα και το εθνικιστικό MHP.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα επιστρέψει την εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης αφού δεν κατάφερε να βρει κυβερνητικούς εταίρους, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Μπεσίρ Αταλάι.

Ο Αταλάι είπε ότι το συνέδριο του κόμματος θα γίνει την 12η Σεπτεμβρίου, πριν από τις επικείμενες εκλογές. Το συνέδριο αυτό θεωρείται κρίσιμης σημασίας για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει το AKP στις εκλογές.

Ο Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 19:30 (ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσει για την αδυναμία του να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού αφού οι διαπραγματεύσεις με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το εθνικιστικό MHP δεν κατέληξαν πουθενά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ