Προς τον Νότο κατευθύνθηκε το Μπόινγκ

Προς τον Νότο κατευθύνθηκε το Μπόινγκ

Κάτοικοι απομακρυσμένου νησιού ισχυρίζονται πως είδαν το μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

Νέα τροπή παίρνει και πάλι η υπόθεση με το Boeing 777 της Malaysia Airlines, καθώς οι έρευνες για την εξαφάνισή του κλίνουν προς την πιθανότητα να κατευθύνθηκε προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, όπως δήλωσε πηγή της έρευνας. «Η υπόθεση εργασίας είναι ότι κατευθύνθηκε προς το νότο και ακόμη περισσότερο ότι έφτασε μέχρι το τέλος αυτού του αεροδιαδρόμου», ανέφερε συγκεκριμένα πηγή των ερευνών που δεν κατονομάζεται.

Ουσιαστικά, το συμπέρασμα ότι κατευθύνθηκε προς το νότο βασίζεται στην έλλειψη στοιχείων από χώρες που βρίσκονται στον βόρειο αεροδιάδρομο ότι το αεροπλάνο διέσχισε τον εναέριο χώρο τους και στη μη ανεύρεση οποιουδήποτε ίχνους από συντρίμμια στο βόρειο τμήμα του νοτίου αεροδιαδρόμου. Σημειώνεται πως ήδη από την περασμένη εβδομάδα αμερικανική πηγή είχε δηλώσει ότι το πιθανότερο είναι πως το αεροπλάνο πέταξε προς το νότο, εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και έπεσε στη θάλασσα.

Στις Μαλδίβες, η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν σε ενημερωτικό site, σύμφωνα με τις οποίες οι κάτοικοι ενός απομακρυσμένου νησιού του αρχιπελάγους, του Κούντα Χουβάντου, είδαν «ένα μεγάλο αεροσκάφος να πετά σε ασυνήθιστα χαμηλό ύψος» την ημέρα της μυστηριώδους εξαφάνισης της πτήσης MH370. Συγκεκριμένα, οι αυτόπτες μάρτυρες διηγούνται ότι είδαν στις 8 Μαρτίου ένα μεγάλο λευκό αεροσκάφος με κόκκινες ρίγες να πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος, κατευθυνόμενο προς το νότιο άκρο του αρχιπελάγους.

Δεν βρέθηκε ύποπτος επιβάτης στην πτήση

Η έρευνα για τους 239 επιβάτες και μέλη του πληρώματος της πτήσης MH370 δεν αποκάλυψε τίποτε ύποπτο, ενώ «δεδομένα» έχουν σβηστεί από τον εξομοιωτή πτήσης, που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου, ανακοίνωσαν σήμερα οι μαλαισιανές αρχές. «Λάβαμε τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν στο προφίλ επιβατών απ’ όλες τις χώρες με εξαίρεση την Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε ο Μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών και Άμυνας Χισαμουντίν Χουσέιν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί καμιά σημαντική πληροφορία για τους επιβάτες», πρόσθεσε. Αναφέρεται, επίσης, ότι δύο Ουκρανοί και ένας Ρώσος επέβαιναν στο Boeing 777.

Εξάλλου η εξέταση του εξομοιωτή πτήσης, που κατασχέθηκε στην κατοικία του πιλότου του μοιραίου αεροσκάφους, αποκάλυψε ότι είχαν σβηστεί «δεδομένα». «Δεδομένα είχαν σβηστεί από τον εξομοιωτή και εμπειρογνώμονες επιχειρούν να τα ανακτήσουν», διευκρίνισε ο Χισαμουντίν.

Διαβάστε περισσότερα:

Περιορίζεται η ζώνη ερευνών για το Boeing