Προς συγχώνευση Attica Bank με Παγκρήτια – Πόσα βάζουν στην ΑΜΚ της Attica Bank, ΤΧΣ, Thrivest και η Παγκρήτια

Προς συγχώνευση Attica Bank με Παγκρήτια – Πόσα βάζουν στην ΑΜΚ της Attica Bank, ΤΧΣ, Thrivest και η Παγκρήτια
ATTICA BANK Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε νέα εποχή μπαίνει η Attica Bank. Στόχος της Τράπεζας είναι η συγχώνευση με την Παγκρήτια.

Το «πράσινο φως» στη συμμετοχή της Παγκρήτιας Τράπεζας στην Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής «άναψε» το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη συμμετοχή της Τράπεζας στην τρέχουσα Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής ως το ποσό των 34 εκατ. ευρώ και τη σύναψη σχετικής επενδυτικής συμφωνίας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την THRIVEST HOLDING LTD, βασικό μέτοχο της Παγκρήτιας Τράπεζας, και την Τράπεζα Αττικής.

Με τη συμμετοχή της Παγκρήτιας Τράπεζας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής τίθενται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι βάσεις και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συνένωση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων σε δεύτερο χρόνο, ώστε να επιδιωχθεί η δημιουργία ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς».

Όπως έκανε γνωστό η Τράπεζα Αττικής συνάφθηκε μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της εταιρείας Thrivest Holding Ltd, της Παγκρήτιας Τράπεζας Ανώνυμη Εταιρεία και της Τράπεζας Αττικής επενδυτική συμφωνία επί των εμπορικών όρων για συμμετοχή των ΤΧΣ, Thrivest και Παγκρήτιας στην αύξηση και την επένδυσή τους στην Τράπεζα. Επισημαίνεται ότι το ΤΜΕΔΕ γνωστοποίησε στην Τράπεζα την απόφασή του για μη συμμετοχή του στη Συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση της Συμφωνία:

  • Το ΤΧΣ, η Thrivest και η Παγκρήτια δεσμεύονται να συμμετέχουν, στην αύξηση με κάλυψη ποσών αφενός έως 329 εκατ. ευρώ για το ΤΧΣ, το οποίο θα προβεί σε ενάσκηση έως του συνόλου των δικαιωμάτων προτίμησης που του αναλογούν, αφετέρου έως 30 εκατ. ευρώ για τη Thrivest και έως 34 εκατ. ευρώ για την Παγκρήτια, ήτοι συνολικά έως 64 εκατ. ευρώ, μέσω κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών.
  • Η Attica Bank θα εφαρμόσει τη Στρατηγική Μείωσης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPE reduction strategy). Προβλέπεται περαιτέρω στη Συμφωνία ότι η Παγκρήτια θα εφαρμόσει επίσης στρατηγική μείωσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE reduction strategy).
  • Περαιτέρω θα επιδιωχθεί η συγχώνευση της Τράπεζας με την Παγκρήτια, σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την υπογραφή της Συμφωνίας. Η συγχώνευση θα τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την αίρεση της προηγούμενης πλήρωσης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων που έχουν θέσει τα Μέρη όπως ενδεικτικά οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος, διενέργεια ελέγχων δέουσας επιμέλειας, συμφωνίας για τους ειδικότερους όρους της συγχώνευσης και συναφή θέματα καθώς και της έγκρισης των αρμόδιων εταιρικών οργάνων και της συμμόρφωσης στον Νόμο του ΤΧΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: