Προς τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της οδεύει η Intel

Προς τη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία της οδεύει η Intel
LAS VEGAS, NV - JANUARY 07: A general view of the Intel booth at the 2014 International CES at the Las Vegas Convention Center on January 7, 2014 in Las Vegas, Nevada. CES, the world's largest annual consumer technology trade show, runs through January 10 and is expected to feature 3,200 exhibitors showing off their latest products and services to about 150,000 attendees. (Photo by David Becker/Getty Images)

Ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται να γίνει ακόμη μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, η Intel είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εξαγορά του έτερου αμερικανικού κολοσσού, της Altera, έναντι του ποσού των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή αλλιώς για 54 δολάρια ανά μετοχή.

Πρόκειται για μία τιμή υψηλότερη κατά 15% σε σχέση με το κλείσιμο των μετοχών της Altera την Πέμπτη, που η τιμή τους διαμορφώθηκε στα 46,97 δολάρια. Η προτεινόμενη από την Intel τιμή είναι επίσης υψηλότερη κατά 35 δολάρια από την τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Altera τον Μάρτιο, όταν άρχισαν να ακούγονται για πρώτη φορά οι φήμες περί εξαγοράς.

Η είδηση έρχεται στο προσκήνιο λίγες ώρες αφότου ο κύριος ανταγωνιστής της Intel, η Avago, ανακοίνωσε την εξαγορά της Broadcom έναντι 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων-μία συμφωνία που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, αυτό που προσέλκυσε την Intel στην εξαγορά της Altera είναι το πλεονέκτημα που θα αποκτήσει στο πεδίο ολοκληρωμένων προγραμμάτων, σχεδιασμένων να επιτρέπουν στους καταναλωτές ή στους σχεδιαστές τους να προχωρούν σε ρυθμίσεις μετά την κατασκευή τους. Τα εν λόγω προγράμματα έχουν μεγάλη ζήτηση μεταξύ των εταιρειών που τα έχουν ανάγκη για τη λειτουργία κέντρων δεδομένων που δουλεύουν με υπηρεσίες cloud.