Προσφυγή κατά των αμερικανικών αρχών ετοιμάζει η Huawei

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Nα προσφύγει κατά της απόφασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών(FCC) των ΗΠΑ που δεν επιτρέπει σε αμερικανικές επιχειρήσεις να αγοράσουν εξοπλισμό της κινεζικής εταιρείας σχεδιάζει η Huawei Technologies.

Όπως αναφέρει η «WSJ» σε δημοσίευμά της, η FCC δεν επιτρέπει σε αμερικανικές επιχειρήσεις επαρχιακών δικτύων να χρηματοδοτηθούν από το κρατικό ταμείο των 8,5 δισ. δολαρίων και να αγοράσουν εξοπλισμό της Huawei. Την προηγούμενη εβδομάδα, η αμερικανική αρχή τηλεπικοινωνιών ψήφισε πρόταση που θα υποχρεώνει τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να αντικαταστήσουν εξοπλισμό της Huawei από τα υφιστάμενα δίκτυα. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί ακόμη μία «τρικλοποδιά» για τη Huawei.

Σύμφωνα με τη «WSJ», επικαλούμενη εμπιστευτικές πηγές, η Huawei αναμένεται να προσφύγει δικαστικώς την επόμενη εβδομάδα κατά της FCC, καταθέτοντας αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Ορλεάνης. Η εταιρεία αναμένεται να κάνει τη σχετική ανακοίνωση για τη νομική υπόθεση την επόμενη εβδομάδα, στα κεντρικά της γραφεία στη Σενζέν.

Σχετικά άρθρα