Bloomberg: Προσφορά Goldman Sachs και Deutsche Bank για την NBGI

Bloomberg: Προσφορά Goldman Sachs και Deutsche Bank για την NBGI

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δύο χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί βρίσκονται κοντά σε συμφωνία εξαγοράς του βραχίονα εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας.

Προσφορά ύψους περίπου 380 εκατ. ευρώ φέρονται να έχουν καταθέσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι Goldman Sachs Asset Management και Deutsche Bank Private Equity στην Εθνική Τράπεζα για την εξαγορά της NBGI Private Equity, του βραχίονα εξαγορών της ΕΤΕ. Πρόκειται για ποσό ίσο με το ένα τρίτο του αρχικού ποσού που επένδυσε η Εθνική Τράπεζα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της NBGI Private Equity, Παύλος Στελλάκης, φέρεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να παραμείνει στην εταιρεία μετά την ολοκλήρωση του «deal», αν και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει απόφαση γύρω από το θέμα.

«Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, όμως δεν υπάρχει απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ, Δημήτρης Σπυρόπουλος. Εκπρόσωποι των Goldman Sachs, Deutsche Bank και NBGI αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το Bloomberg αναφέρει πως οι επιδόσεις της NBGI δεν είναι οι καλύτερες σε ό,τι αφορά τον κλάδο της, αφού έχει υποαποδόσει, με 10 εκ των 11 funds της να έχουν χάσει περίπου 25 ευρώ για κάθε 100 ευρώ που έχουν επενδύσει, σύμφωνα με έγγραφο που έχει στα χέρια του το πρακτορείο.

Διαβάστε ακόμη:

Οι στρατηγικές προτεραιότητες της Εθνικής Τράπεζας

Εθνική Τράπεζα: ΑΜΚ 2,5 δισ. και ομολογιακό 750 εκατ.

Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 809 εκατ. ευρώ το 2013