Πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινήτων η Toyota το 2013

Πρώτη σε πωλήσεις αυτοκινήτων η Toyota το 2013
Photo:

9,98 εκατομμύρια οχήματα πούλησε σε όλο τον κόσμο η ιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία, αφήνοντας πίσω τους μεγάλους ανταγωνιστές της.

Για δεύτερη συνεχή χρονια η Toyota κατάφερε να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στις πωλήσεις αυτοκινήτων παγκοσμίως έναντι των ανταγωνιστών της General Motors και Volkswagen.

Η ιαπωνέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ωφελήθηκε από το αδύναμο γεν και κατάφερε να δει τις πωλήσεις της να αυξάνονται το 2013 κατά 2% σε 9,98 εκατομμύρια οχήματα.

Auto: Οι δέκα αγαπημένες εταιρείες των Ελλήνων

Καθώς το ιαπωνικό νόμισμα εξακολουθεί να τη βοηθά στον ανταγωνισμό της με τις αντίπαλες εταιρείες, η Toyota αναμένει ότι οι πωλήσεις της εφέτος θα ξεπεράσουν για πρώτη φορά τα 10 εκατομμύρια οχήματα. Ο στόχος για πωλήσεις 10,32 εκατομμυρίων οχημάτων το 2014, στις οποίες περιλαμβάνονται και αυτές των θυγατρικών της Daihatsu και Hino, σημαίνει αύξηση 4% σε σχέση με το 2013.

Η General Motors πούλησε πέρυσι 9,71 εκατομμύρια οχήματα, ενώ η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν περίπου 5% σε πάνω από 9,7 εκατομμύρια οχήματα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει στόχο να γίνει το 2018 η μεγαλύτερη στον κόσμο, ξεπερνώντας την General Motors και την Toyota.

Δείτε ακόμη: Βίντεο: Το νέο Concept Car της Toyota θυμίζει μαχητικό