«Πρώτο κόμμα στην Ελλάδα» ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, δηλώνει ο Α. Τσίπρας

«Πρώτο κόμμα στην Ελλάδα» ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, δηλώνει ο Α. Τσίπρας

Στην Ιταλία βρέθηκε ο υποψήφιος της Ευρ. Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν - Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για την επίσκεψη Γιούνκερ.

Σίγουρος για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική «μάχη» της Κυριακής εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομολίας στο πανεπιστήμιο Στατάλε του Μιλάνου ο Αλέξης Τσίπρας, που δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές,

«Όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των Ευρωεκλογών, και πρόσθεσε πως το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά».

Ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν ζήτησε «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό».

Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική περίοδο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.

Ευρωεκλογές στο Fortune

Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Γιούνκερ
Την επίσκεψη του υποψηφίου του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σχολίασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως ήρθε για να «προσφέρει στήριξη στον πρωθυπουργό», και πως «ήταν οι ίδιοι που συμφώνησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που εκτέλεσε το πληρωμένο συμβόλαιο του PSI, που κατέστρεψε τους μικροομολογιούχους και τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Ήταν οι ίδιοι που πίσω από τις κλειστές πόρτες των Καννών διόρισαν κυβέρνηση για να αποφύγουν τη βούληση του ελληνικού λαού» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα έχει πλέον φωνή και στην Ευρώπη, η χώρα θα αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό στερέωμα και θα πάψει να είναι υποταγμένη στις ορέξεις των δανειστών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τσίπρας: «Ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα» το μήνυμα των εκλογών

«Μάχη» ψήφο-ψήφο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή των Ευρωεκλογών – Βίντεο

Η κυβέρνηση απορρίπτει τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Ο «most tweeted leader» του ντιμπέιτ είναι ο Τσίπρας