Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά – «Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ευχές του Αντώνη Σαμαρά για το νέο έτος και η σφοδρή απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις περί «χρεοκοπίας».

«Από τη θέση μου κάνω τα πάντα, ώστε όσα δύσκολα περάσαμε να τα αφήσουμε πίσω οριστικά! Και από εδώ και στο εξής να έχουμε μόνο «μπροστά»» αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για την Πρωτοχρονιά του 2015.

Ο πρωθυπουργός εύχεται σε όλους προσωπικά για τη νέα χρονιά, υγεία, οικογενειακή ευτυχία, επαγγελματική και προσωπική πρόοδο, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο τυπικές οι ευχές, αλλά «τρόπος να επικοινωνούμε και να εκφράζουμε την αγάπη στο συνάνθρωπό μας, αλλά και τη φροντίδα μας για την προκοπή ολόκληρης της κοινωνίας».

Δηλώνει πολύ αισιόδοξος για το 2015 και βέβαιος ότι «η πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία, την οποία όλο και περισσότεροι πολύ σύντομα, θα τη νιώθουν προσωπικά». «Φτάνει να μείνουμε μονιασμένοι, στον δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, στον δρόμο που οδηγεί σε ένα καλύτερο αύριο που δεν γλιστράει πίσω στο χθες», προσθέτει και τονίζει: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».

Συμπληρώνει πως πάνω απ’ όλα εύχεται στη χώρα ενότητα και σύνεση, ώστε ο αγώνες του έθνους να δικαιωθούν, η κρίση να αποτελεί παρελθόν, η αξιοπρέπεια, η τιμή και η προκοπή του λαού να μην απειλείται από κανέναν και το χαμόγελο να μπει σε κάθε σπίτι το 2015.

«Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους και στα αγαπημένα σας πρόσωπα», καταλήγει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξερχόμενος του Μέγαρου Μαξίμου, παραμβαίνοντας με τον τρόπο αυτόν στη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για το αν πληροφορήθηκε δήλωση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν το κόμμα γίνει κυβέρνηση δεν θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια απάντησε: «Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία. Είναι το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο Ελληνικός λαός. Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο».

Για πανικό του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ
Άμεση ήταν η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά περί «χρεοκοπίας». Η ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει:

«Ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά είναι έκδηλος πλέον σε κάθε δήλωσή του. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις «αποκαλύψει». Στη βάση αυτών των προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας. Αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Γνωρίζει, δε, πολύ καλά ότι και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου, όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη. Ποσό πιο χαμηλά θα πέσει ακόμη ο κ. Σαμαράς;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ