Πρωτοφανής ζέστη στη Βρετανία – Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών

Πρωτοφανής ζέστη στη Βρετανία – Θερμοκρασίες άνω των 30 βαθμών
LONDON, UNITED KINGDOM - SEPTEMBER 06: People protect themselves from the sun with an umbrella during the hot weather in London, United Kingdom on September 06, 2023. The British Meteorological Office (Met Office), which issued a 'red' alarm by predicting that temperatures will reach 33 degrees this week, predicts that the temperature record of the year will be broken this week. According to the statement made by the Met Office, a temperature reaching 32-33 degrees is expected from today until Saturday, especially in the south of the country and London. Rasid Necati Aslim / Anadolu Agency (Photo by Rasid Necati Aslim / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Οι αρχές κήρυξαν πορτοκαλί συναγερμό για την Αγγλία στις υπηρεσίες υγείας.

Κύμα πρωτόγνωρης ζέστης για τον μήνα Σεπτέμβριο γνωρίζει το Ηνωμένο Βασίλειο και το θερμόμετρο αναμένεται να ξεπεράσει τους 30°C για πέμπτη συνεχή ημέρα.

Αν και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι καθαυτές πρωτοφανείς, η διάρκεια του κύματος ζέστης αποτελεί “νέο ρεκόρ”.

“Έχουμε ήδη τέσσερις διαδοχικές ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 30°C, δηλαδή ξεπεράσαμε το προηγούμενο ρεκόρ των τριών συνεχών ημερών”, σημειώνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Met Office).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, πολλές περιοχές θα παραμείνουν θερμές μέχρι το Σάββατο και η ζέστη θα περιορισθεί στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας την Κυριακή και την Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θερμοκρασίες μπορεί να ξεπεράσουν τους 32°C στην νοτιοανατολική Αγγλία και είναι πιθανόν να συνοδεύονται από σφοδρές καταιγίδες κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου, πριν από την επιστροφή στις κανονικές για την εποχή συνθήκες την επόμενη εβδομάδα.

Για να αντιμετωπίσουν το κύμα ζέστης που εκτίναξε την θερμοκρασία μέχρι τους 35,6°C στο Γιόρκσάιρ, οι Βρετανοί κατέφυγαν στις νότιες παραλίες. Στο ζωολογικό κήπο του Λονδίνου, το προσωπικό προσπαθεί να δροσίσει τα ασιατικά λιοντάρια με παγωτά από αίμα και κρέας, ενώ ορισμένοι Λονδρέζοι έβγαλαν τις ομπρέλες τους για να προστατευθούν από τον ήλιο. Οι αρχές κήρυξαν πορτοκαλί συναγερμό για την Αγγλία στις υπηρεσίες υγείας από τον φόβο των συνεπειών του κύματος ζέστης για τους ευάλωτους πολίτες.

“Καθώς το κλίμα μας αλλάζει εξαιτίας των ενεργειών του ανθρώπου, τα κύματα ζέστης όπως αυτό γίνονται συχνότερα και δριμύτερα”, προειδοποιεί η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ