Πρωτοποριακή εφεύρεση αυξάνει τη «ζωή» της μπαταρίας του iPhone κατά μια εβδομάδα

Πρωτοποριακή εφεύρεση αυξάνει τη «ζωή» της μπαταρίας του iPhone κατά μια εβδομάδα
2 phones charging by wallsocket

Το σύστημα της Intelligent Energy αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά στα επόμενα δύο χρόνια.

Τα iPhone προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στους χρήστες τους. Αλλά στο θέμα της απόδοσης της μπαταρίας τους τα πράγματα είναι κάπως απογοητευτικά. Ένας μέσος χρήστης ενός iPhone παρατηρεί πως ο μέσος όρος «ζωής» της μπαταρίας του έξυπνου κινητού της Apple δεν ξεπερνά συνήθως τη μια ημέρα.

Αλλά πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχε κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει κατά πολύ τη ζωή του κινητού; Και όχι απλά για μερικές ώρες, αλλά για μια ολόκληρη εβδομάδα! Αυτό ακριβώς υπόσχεται η  νέα πρόταση της βρετανικής εταιρείας Intelligent Energy, που κατάφερε να δημιουργήσει μια δική της έκδοση μπαταρίας, συμβατής με το iPhone.

Η δημιουργία της Intelligent Energy μπορεί να οδηγήσει σε μια επανάσταση στην αγορά των έξυπνων κινητών και να «επανεφεύρει» τις μπαταρίες. Η ομάδα δημιούργησε ένα πρωτότυπο, βασισμένο στο iPhone, που περιλαμβάνει μια ειδικά προσαρμοσμένη μπαταρία και ένα σύστημα που παράγει ηλεκτρισμό με βάση το υδρογόνο και το οξυγόνο.

Η εταιρεία υποστηρίζει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, πως η πρωτοποριακή δημιουργία τους μπορεί να δουλέψει άνετα σε ένα έξυπνο τηλέφωνο της Apple καθώς κατάφεραν να χτίσουν το σύστημά τους χωρίς να προχωρήσουν σε αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα του iPhone.

Μετά από μια εβδομάδα συνεχής λειτουργίας, το σύστημα της Intelligent Energy θα χρειαστεί να εφοδιαστεί ξανά με υδρογόνο. H τροφοδότηση γίνεται μέσα από την επανασχεδιασμένη υποδοχή των ακουστικών. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράγεται μια μικρή ποσότητα νερού και θερμότητας, που αποβάλλεται μέσω μιας διόδου.

Η εταιρεία ευελπιστεί να καταφέρει να βγάλει στην αγορά τη νέα της εφεύρεση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.