Πρωτοποριακό φεστιβάλ νέων τεχνολογιών

Πρωτοποριακό φεστιβάλ νέων τεχνολογιών

Έξι παραστάσεις που έχουν θριαμβεύσει στις σκηνές του εξωτερικού έρχονται στη Στέγη, σε ένα φεστιβάλ που «μιλάει» σε όλες τις αισθήσεις.

Νέες τεχνολογίες, νέα μέσα, νέες φόρμες: το Fast Forward Festival, από τις 27 Απριλίου έως τις 11 Μαϊου, μας συστήνει το θέατρο του μέλλοντος μέσω των πολυμορφικών και υβριδικών παραστάσεων που φιλοξενεί, από διεθνώς καταξιωμένες ομάδες.

Η Στέγη βγαίνει και «εκτός των τειχών» με site-specific περφόρμανς σε απρόσμενους χώρους και στήνει μια αποκαλυπτική περιπατητική παράσταση στους δρόμους της Αθήνας.Ψηφιακές κάμερες, iPod, κινητά τηλέφωνα, Ίντερνετ,live-cinema, τεχνικές του ντοκυμανταίρ και του μοντάζ επιστρατεύονται στα διαδραστικά, πολύτεχνα και site specific θεάματα που φέρνει η Στέγη στο 1ο Fast Forward Festival (FFF).

Γιατί το θέατρο της νέας εποχής είναι ανήσυχο και υβριδικό, ένα κολλάζ τεχνών, τεχνικών και μέσων, μια ολική, πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία σε άμεση συνάφεια με τις τεχνολογικές κατακτήσεις, την πολιτικοκοινωνική εγρήγορση και τις παγκόσμιες αγωνίες.Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Κάτια Αρφαρά, που έχει την καλλιτεχνική διεύθυνση του FFF, «θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέες τάσεις και κατεξοχήν υβριδικές παραστάσεις που υπερβαίνουν και, την ίδια στιγμή, διευρύνουν τα όρια των τεχνών. Δεν έχουμε ωστόσο να κάνουμε μόνο με νέες φόρμες, αλλά και με ουσιαστικές ανατροπές στον τρόπο με τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε θέατρο.

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες του FFF χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες ως ένα διαλεκτικό μέσο για να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο του θεατή, τη θέση της τέχνης στο δημόσιο χώρο, τα όρια του ακτιβισμού και της καλλιτεχνικής δράσης. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πλαίσιο του πρώτου FFF το θέατρο μεταφέρεται για πρώτη φορά από τη Στέγη στο κέντρο της Αθήνας επιχειρώντας έναν άμεσο διάλογο με την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα».

1/5

Διαβάστε ακόμα:

Βρέθηκαν έργα του Andy Warhol

Το Εθνικό Θέατρο «πάει διακοπές»

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τιμά τον El Greco