Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τιμά τον El Greco

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών τιμά τον El Greco

Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου με ομιλίες και συναυλίες θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σάββατο 26 Απριλίου.

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών οργανώνει το Σάββατο 26 Απριλίου 2014 και ώρα 7.00μμ, Εθνικό και Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βουλής επίσημη εκδήλωση προς τιμή του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου – El Greco.

Για τη ζωή και το έργο του μεγάλου ζωγράφου θα μιλήσει η κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτζου, και ταυτόχρονα θα γίνει σύντομη παρουσίαση της Όπερας El Greco θα γίνει από τον Ηλία Λιαμή, συγγραφέα και τον Βασίλη Αναστασίου, σκηνοθέτη του έργου.

Στην εκδήλωση θα ακουστούν σε Πρώτη Εκτέλεση αποσπάσματα από την Όπερα «El Greco» του Γιώργου Χατζηνάσιου, ενώ τον συνθέτη και δημιουργό του έργου Γιώργο Χατζηνάσιο θα συνοδεύσουν στο πιάνο οι μονωδοί Dario di Vetri, Μαρίτα Παπαρίζου και Χάρης Ανδριανός.

Tο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και ειδικότερα στο πλαίσιο του ΠΕΠ Aττικής – ΕΥΤ Πολιτισμού με τίτλο: «Πολιτιστικές Εκδηλώσεις για τον Ελ Γκρέκο ως έκφραση καλλιτεχνικής δημιουργίας».
Υποέργο 2 «Εικαστικές και Πολιτιστικές δράσεις της ΑΣΚΤ στην Περιφέρεια Αττικής – μνήμη Ελ Γκρέκο”.

Διαβάστε ακόμα:

Το Εθνικό Θέατρο «ταξιδεύει» στην ομογένεια

Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ΕΜΣΤ

«Ζωντανεύει» η Σπιναλόγκα