Προβάδισμα των ευρωσκεπτικιστών στη Βρετανία δείχνουν οι έρευνες

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να καταλαμβάνει τη πρώτη θέση. 

Το αντιευρωπαϊκό Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) κατέγραψε σημαντικά οφέλη στις τοπικές εκλογές, αφαιρώντας έδρες τόσο από το Συντηρητικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και από το Εργατικό Κόμμα, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ στη Βρετανία φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη των ευρωκλογών σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Η δημοσιοποίηση των exit poll δεν επιτρέπεται στη Βρετανία, μέχρι των κλείσιμο τις κάλπης σε όλες τις χώρες την Κυριακή. Αν οι δημοσκοπικές έρευνες επιβεβαιωθούν οι πιέσεις θα είναι ακόμα μεγαλύτερες για τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος έχει υποσχεθεί δημοψήφισμα για έξοδο της χώρας ή όχι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 2017 αν επανεκλεγεί.

Το UKIP, το οποίο υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την μείωση του αριθμού των μεταναστών, ελπίζει να εκμεταλλευθεί τις επιδόσεις του στις τοπικές και τις ευρωπαϊκές εκλογές για να ενισχύσει τη δυναμική του, ώστε να εξασφαλίσει τις πρώτες του έδρες κατά τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

Σε μία ένδειξη ότι το κόμμα είχε αντίστοιχες επιδόσεις και στις ευρωπαϊκές εκλογές, το UKIP κέρδισε περισσότερες νέες έδρες από κάθε άλλο κόμμα στις τοπικές εκλογές στην Αγγλία, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη: 

Ο ακροδεξιός Ολλανδός κόβει τα αστέρια της σημαίας της Ε.Ε.

Τα βρετανικά ευρω-διλήμματα, μετά το κλείσιμο της κάλπης