Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2022-2025

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ψήφιση του νομοσχεδίου για το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025» ακολούθησε τη 14ωρη συζήτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ ψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025», ενώ καταψηφίσθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Το σενάριο βάσης»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ολοκληρώνοντας τη 14ωρη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, τόνισε πως «το Μεσοπρόθεσμο καταγράφει το σενάριο βάσης και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Και αυτό είναι ένα καλό σενάριο με δεδομένο ότι βγαίνουμε από τη μεγαλύτερη κρίση μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

»Το πως θα αξιοποιήσουμε; Πόρους θα έχουμε μόνο στον βαθμό που θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις, σοβαρές επενδύσεις, θα είμαστε αποτελεσματικοί και θα διατηρούμε την καλή μας δημοσιονομική εικόνα».

Υπογράμμισε πως «πόροι που θα έρθουν από τον ουρανό δεν υπήρχαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν και στο μέλλον». Το μέλλον, είπε ο αναπληρωτής υπουργός «είναι στα χέρια μας και ο δικός μας ρόλος ως Κυβέρνηση είναι να αποδώσει όλη αυτή η προσπάθεια σε ανάπτυξη, σε θέσεις εργασίας, σε καλύτερους μισθούς, σε καλύτερο κοινωνικό κράτος για τον Ελληνικό λαό.

«Χρειάζονται επενδύσεις»

»Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις, σοβαρότητα, νοικοκυριό. Όλα αυτά που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να τα κάνει την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα».

Αυτή είπε ο Θ. Σκυλακάκης «είναι μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε πορεία. Και αυτήν τη μοναδική ευκαιρία, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να τη σπαταλήσει».