Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα με 151 βουλευτές

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα με 151 βουλευτές
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλάει στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Τετάρτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση υπερψήφισαν ακόμη έξι βουλευτές - Άγρια κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στην Ολομέλεια. 

Ολοκληρώθηκε στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των 151 ψήφων υπέρ και βάσει των άρθων 184 του Συντάγματος και 141 του Κανονισμού της Βουλής, η κυβέρνηση έλαβε την απαιτούμενη ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβουλευτικό σώμα κατά την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη στην oλομέλεια, στο πλαίσιο του αιτήματος του πρωθυπουργού για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Σήμερα το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και την εμπιστοσύνη που έλαβε η κυβέρνησή του. «Σε μια κυβέρνηση», υπογράμμισε, «που έχει ήδη αλλάξει την Ελλάδα και που θα συνεχίσει μέχρι την ολοκλήρωση της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τις ανάγκες και τα συμφέροντα της Ελλάδας των πολλών».

Ψήφισαν συνολικά 299 βουλευτές και στην κυβέρνηση έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης 151 βουλευτές. Την κυβέρνηση καταψήφισαν 148 βουλευτές, ενώ ουδείς δήλωσε παρών.

Όπως είχε προαναγγελθεί, ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έδωσε ο διαγραφείς από το Ποτάμι βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης.

Οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Βασίλης Κόκκαλης και Κωνσταντίνος Ζουράρις υπερψήφισαν επίσης την κυβέρνηση.

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση: 77 βουλευτές της ΝΔ, (αφού ο Γιώργος Κασαπίδης απουσίασε) οι 20 βουλευτές της ΔΗΣΥ, οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, οι 6 βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι 5 βουλευτές του Ποταμιού και οι 5 βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων. Από τους 10 ανεξάρτητους βουλευτές, 7 αρνήθηκαν την ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ την έδωσαν τρεις: η Έλενα Κουντουρά (προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ), ο Βασίλειος Κόκκαλης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ) και ο Σπυρίδων Δανέλλης (προερχόμενος από το Ποτάμι).

Συνολικά, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 148 βουλευτές. Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε για λόγους υγείας, απέστειλε επιστολή με την οποία δήλωσε ότι αν συμμετείχε στην ψηφοφορία δεν θα έδινε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η επιστολή, βάσει του κανονισμού δεν ελήφθη υπόψη.

Δείτε ακόμα:

Κορυφώνεται η συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις και κουβέντες

Μητσοτάκης: «Θα είναι η βραδιά της ψήφου εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση κουρελού»