Ψήφος εμπιστοσύνης των ΗΑΕ στην Ελλάδα

Ψήφος εμπιστοσύνης των ΗΑΕ στην Ελλάδα

Έπεσαν οι υπογραφές της συμφωνίας συνεργασίας για το Ελληνικό.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την υπογραφή των διμερών συμφωνιών συνεργασίας στο πλαίσιο της 2ης Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΑΕ που ολοκληρώθηκε  σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης.

Ο υπουργός Εξωτερικών των Εμιράτων, σεΐχης Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν, υπογράμμισε το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον των Εμιράτων για την Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στο Ελληνικό και στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Χαρακτήρισε το Ελληνικό μια από τις καλύτερες τοποθεσίες στη Μεσόγειο, όπου η επένδυση, όπως σημείωσε, αναμένεται να φθάσει τα 7 δισ. Ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας πού θα ανοίξουν θα ξεπεράσουν τις 50.000 θέσεις.

Παράλληλα ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό για τη θερμή φιλοξενία και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς τα Εμιράτα και είπε «θέλαμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα πρώτον με αφορμή την ανάληψη της Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ και δεύτερον με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και πιστεύουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για να προσελκύσει επενδύσεις και τουρισμό από όλο τον κόσμο».

«Σας υποδέχεται η Ελλάδα που βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα που βγαίνει από το μνημόνιο. Η Ελλάδα που επιστρέφει στην κανονικότητα μιας ισότιμης χώρας- μέλους της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα, η οποία ξεπέρασε το δημοσιονομικό πρόβλημα και εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα και βιώσιμα δημοσιονομικά στοιχεία. Η Ελλάδα που γυρίζει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν.

Η ολοκλήρωση των εργασιών της 2ης Μικτής Διυπουργική Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών επισφραγίστηκε με την υπογραφή των παρακάτω Διμερών Συμφωνιών από τον Ευ. Βενιζέλο και τον Αμπντάλα μπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν:

1. Πρακτικά Εργασιών 2ης Μικτής Επιτροπής Συνεργασίας Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
2. Συμφωνία Αμοιβαίας Προώθησης και Προστασίας των Επενδύσεων.
3. Μνημόνιο Κατανόησης για την Πολιτιστική Συνεργασία.
4. Μνημόνιο Κατανόησης για την Αθλητική Συνεργασία.

Σε επιχειρηματικό επίπεδο υπεγράφησαν δύο συμφωνίες:
1. Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας ανάμεσα στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και την Κρατική Εταιρεία Ενέργειας του Αμπού Ντάμπι TAQA.
2. Συμφωνία Συνεργασίας για την Ανάπτυξη και τη διαχείριση του «Ελληνικού» ανάμεσα στη Lamda Development- Όμιλος Λάτση και την εταιρεία Al Maabar.

Διαβάστε ακόμη:

Επτά δισ. ευρώ από την Global Investment Group για το Ελληνικό

Οι ισχυροί συμπαίχτες της Lamda για το Ελληνικό

Ευρώπη και αραβικός κόσμος συναντιούνται στην Ελλάδα

Ο «πρίγκιπας των επενδύσεων» στο Μαξίμου