Πτώση 3,8% στον τζίρο του ελληνικού λιανεμπορίου τον Φεβρουάριο

Πτώση 3,8% στον τζίρο του ελληνικού λιανεμπορίου τον Φεβρουάριο
Υπάλληλος καταστήματος πραγματοποιεί ελέγχους στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, σε πελάτες καταστήματος λιανικής επί της οδού Ερμού, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού, Αθήνα, Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021. Από τις 6 σήμερα το πρωί τέθηκε σε ισχύ η απόφαση με τα νέα περιοριστικά μέτρα και πλέον, μόνο με επίδειξη αρνητικού PCR ή rapid test, θα μπορούν να εισέρχονται στα εμπορικά καταστήματα, στα κομμωτήρια, στις τράπεζες και στους ανοικτούς χώρους εστίασης οι ανεμβολίαστοι και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, ενώ οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών θα πρέπει να προσκομίζουν self test. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία, οι εκκλησίες και τα καταστήματα τροφίμων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείωση κοντά στο 4% κατέγραψε σε ετήσιο επίπεδο ο τζίρος στο ελληνικό λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικά:

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 3,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 αύξηση 3,7%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2023, παρουσίασε μείωση 9,8% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 αύξηση 3,9%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024 παρουσίασε αύξηση 0,7%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2024, παρουσίασε μείωση 3,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: