Quispot: Βρες συμπαίκτες για τα σχέδια σου με ένα κλικ

Quispot: Βρες συμπαίκτες για τα σχέδια σου με ένα κλικ

Η νέα ελληνική πλατφόρμα διεκδικεί με αξιώσεις τη διάκριση στο CosmoteStartUp.

Οι περισσότεροι παραπονιούνται ότι δεν έχουν ελεύθερο χρόνο, αλλά ακόμα και όταν τον βρίσκουν, δεν καταφέρνουν να τον «ξοδέψουν» εποικοδομητικά με τους φίλους τους. Ας είμαστε ειλικρινείς, πόσες φορές, ενώ έχετε κάποια συγκεκριμένη δραστηριότητα στο μυαλό σας, αναλώνεστε στο να παίρνετε διαρκώς τηλέφωνα για να δείτε ποιος θα ακολουθήσει σε κάτι ομαδικό, και πόσες φορές καταλήγετε στο να μην την υλοποιήσετε επειδή οι περισσότεροι τελικά δεν «ψήνονται»;

Τη λύση στο πρόβλημα έρχεται να δώσει η startup «Quispot» , η οποία προσφέρει μια υπηρεσία μέσα από την οποία θα μπορεί κανείς να βρει εύκολα και γρήγορα ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια ομαδικά ενδιαφέροντα μαζί του. Την ιδέα σκαρφίστηκαν ο Γιάννης Μαριόπουλος και ο Θανάσης Κούγιας, όταν ήταν ακόμη φοιτητές. Όπως τονίζει στο Fortunegreece.com o Θανάσης, του άρεσε πάρα πολύ το paintball, αλλά ακόμη και όταν έβρισκε άτομα πρόθυμα να παίξουν, όταν έφτανε η ώρα για να κανονίσουν την ώρα και το μέρος, ο αριθμός των συμμετεχόντων λιγόστευε. «Με τον Γιάννη είμαστε συμφοιτητές και πολύ καλοί φίλοι και όταν του ανέφερα το πρόβλημά μου, αφού προσφέρθηκε να πάμε μαζί για paintball, μου είπε ότι ακριβώς το ίδιο θέμα αντιμετώπιζε κι αυτός. Κάθε φορά που ήθελε να παίξει 5Χ5 έπρεπε να πάρει άπειρα τηλέφωνα για να βρει συμπαίκτες».

Επί της ουσίας το Quispot, είναι μια online πλατφόρμα εύρεσης συμπαικτών για ομαδικές δραστηριότητες. Ο χρήστης δημιουργεί ένα event απαντώντας σε 4 απλές ερωτήσεις: τι θέλει να παίξει, πότε θέλει να παίξει, σε ποιο μέρος, και τέλος πόσα άτομα χρειάζεται για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού. Στη συνέχεια άλλοι χρήστες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο event του κι έτσι γίνεται ένα παιχνιδιάρικο matchmaking!

Tutorizon: παράθυρο στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό γίγνεσθαι

Η ομάδα του Quispot έχει φορτώσει τις μηχανές και «τρέχει» για να είναι όλα οργανωμένα για το launch του επιχειρηματικού εγχειρήματος, το οποίο έχει υπολογιστεί για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους για την ακριβή ημερομηνία του λανσαρίσματος, δίνοντας μας απλώς το στοιχείο ότι όλα θα μας τα αποκαλύψει το διαδικτυακό πουλάκι του twitter. Σύμφωνα με τον Θανάση, η δοκιμαστική έκδοση θα ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη με στόχο μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν εξαπλωθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Ο ίδιος ασχολείται με το marketing και με την επικοινωνία, ενώ ο Γιάννης έχει επιφορτιστεί με τα οικονομικά. Η σελίδα στήθηκε από εξωτερικό συνεργάτη, την Quidro, ενώ τα γραφιστικά ανέλαβε το Κ44 Studio που πολύ σύντομα θα μπει στην ομάδα full-timedeveloper.

Το όνομα του startup έχει τη δική του ιστορία και τον δικό του συμβολισμό. Έπειτα από πολύ σκέψη Θανάσης και Γιάννης κατέληξαν στο brand Quispot, μια σύνθετη λέξη που βγαίνει από την λατινική προσωπική αντωνυμία quis που σημαίνει τι, ποιος και την αγγλική λέξη spot που σημαίνει το σημείο. «Ομολογώ πως στην αρχή δεν μου άρεσε το όνομα, γιατί όταν έδινα πανελλαδικές ήμουν σίγουρος πως τα λατινικά δεν θα μου χρειαστούν ποτέ αλλά ήταν τόσο ευκολοπρόφερτο, τόσο ευκολομνημόνευτο και με τόσο συμπυκνωμένο νόημα για το τι κάνουμε, που τελικά ενέδωσα».

Το project υλοποιείται με ίδια κεφάλαια και έχουν δαπανηθεί γι’ αυτό αμέτρητες εργατοώρες. Τόσο ο Θανάσης όσο και ο Γιάννης είναι βέβαιοι πως μετά το αρχικό launch θα έχουν αρκετή δυναμική όσον αφορά τους χρήστες, ώστε να διεκδικήσουν χρηματοδότηση με αξιώσεις. Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα CosmoteStartUp, στο οποίο η Quispot συμμετέχει με αμείωτο ενθουσιασμό. «Στην φάση αυτή, μετά από ομιλίες με όλους τους coaches, μας έχει ανατεθεί ένας στον τομέα του οποίου έχουμε ανάγκη από τη μεγαλύτερη βοήθεια και συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας».