Η διασκέδαση με… συνδρομή, κερδίζει έδαφος – Ποιες υπηρεσίες εισέπραξαν τα περισσότερα χρήματα

Η διασκέδαση με… συνδρομή, κερδίζει έδαφος – Ποιες υπηρεσίες εισέπραξαν τα περισσότερα χρήματα
Πρόκειται για μια αύξηση του 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αν είστε από τους ανθρώπους που αντιτάσσονται στο το ότι κάθε ψηφιακή υπηρεσία οδηγείται σε ένα μοντέλο λειτουργίας με βάση τις συνδρομές, έχουμε μερικά άσχημα νέα για εσάς: Η προθυμία των καταναλωτών να ξοδέψουν χρήματα σε συνδρομές φαίνεται να αυξάνεται. Αυτό προκύπτει σύμφωνα με μια νέα έρευνα από την εταιρεία ερευνών αγοράς, SensorTower.

Η έρευνα της εταιρείας βρήκε ότι οι καταναλωτές στις ΗΠΑ μόνο ξόδεψεαν το εντυπωσιακό ποσό των 4,6 δισ. δολαρίων σε υπηρεσίες εντός των 100 καλύτερων εφαρμογών για το 2019. Πρόκειται για μια αύξηση του 21% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό όσον αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας, είναι ότι τα εν λόγω νούμερα αφορούν συνδρομές εντός των εφαρμογών εκτός των συνδρομών σε παιχνίδια. Επομένως, αφορούν εφαρμογές που προσφέρουν περιεχόμενο όπως βίντεο streaming, ψηφιακά περιοδικά, ή υπηρεσίες λογισμικού. Και ενώ το ποσό των 4,6 δισ. δολαρίων καλύπτει συνδρομές τόσο από το Apple App Store όσο και από το Google Play Store, θα πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν ότι αυτό το νούμερο δεν περιλαμβάνει συνδρομές (όπως το Netflix) που οι χρήστες πληρώνουν εκτός των δύο app store, ούτε περιλαμβάνει συνδρομές εντός των εφαρμογών για εφαρμογές που είναι εκτός του top 100 των εφαρμογών.

Επομένως, ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι νικητές αυτής της «γιορτής» των συνδρομών; Βάσει του συνδυασμού και των δύο app store, το Tinder κυριάρχησε στις συνδρομές. Αλλά όταν κανείς δει αναλυτικά τις κορυφαίες συνδρομές σε εφαρμογές ανάλογα με το κάθε app store, τότε παρατηρούνται σημαντικές διαφορές. Συγκεκριμένα, στο App Store της Apple, η εφαρμογή με τα μεγαλύτερα έσοδα από συνδρομές είναι το YouTube, ενώ η αντίστοιχη εφαρμογή στο Google Play είναι το Pandora.

Μπορείτε να δείτε το ολοκληρωμένο top 10 των εφαρμογών ανά app store στο παρακάτω γράφημα: